TÜRKİYE?NİN İLK MERKEZİ OLACAK

TÜRKİYE?NİN İLK MERKEZİ OLACAK

15 günde günde bir Düzce Tv ekranlarında yayınlanan Alternatif Bakış programının bu haftaki konuğu, Düzce Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Pediatrik Nöroşirürji Öğretim Üyesi Prof.Dr. Soner Duru oldu.

Prof.Dr. Soner Duru, Fetal Cerrahi fikrinin, 1980 li yıllarda deneysel çalışmalarla birlikte Bebeklerin omuriliğin açıkta doğması riskine karşı, anne karnında yapılacak müdahalenin, doğduktan sonra yapılacak müdahalelere karşı daha başarı olabilir, düşüncesi ile çıktığını , 1995 yılından itibaren de Yaşanan teknolojik gelişmelerle beraber artık ameliyatların yapılmaya başlandığını belirtti.

 

Duru,  ?Ameliyat için annenin onayının şart olduğunu, ve olur alınmadan kesinlikle böyle bir operasyonun yapılamayacağını, bu sebeple de tüm olasılıkların hasta ve hasta yakınlarına anlatılarak operasyona başladıklarını belirtti. Başarı olasılığı yüksek olmasına karşın operasyondan sonra da takibin ve  tetkiklerin devam etmesi gerektiğini söyleyen Duru, tüm bunların sağlıklı yapılabilmesi ve uzman hekimlerinde hastanın kontrolleri düzenli bir şekilde yapabilmesi için bir merkeze ihtiyaç duyulduğu sözleri ile konun önemini anlattı.?


TÜRKİYE?NİN İLK MERKEZİ OLACAK paylaşan: duzcetv

 

Avrupa da İspanya ve Almanya da birer merkez olmak üzere Dünyada 5 Fetal Cerrahi Merkezinin olduğunu  Belirten Soner Duru, Düzce de bu merkezin kurulması ile Orta Doğu ve Avrupa?nın yarısındaki hastaların tedavisinin sağlanabileceğini belirtti.

Düzce üniversitesinin yönetiminin desteği ile birlikte Ocak ayı içerisinde Düzce Üniversitesi Fetal Uygulama ve araştırma merkezi için yönetmelik oluşturulduğunu, Önce Üniversite senatosundan, ardından da Yök ten  kararın geçmesi ile birlikte, Mart ayında Resmi gazetede yayınlanarak, yönetmelik  resmileşti. Böyle bir merkez kurulursa sadece bölgemizin değil Türkiye nin ilk Fetal Cerrahi Araştırma merkezi olacağını, Bu anlamda Türkiye den ,Avrupa dan ve Ortadoğu dan gelecek hastalar ile birlikte, ülkemize hem bilimsel prestij, hem de Sağlık turizmi ile çok şey kazandıracağını söyledi.

Duru merkez hakkında bilgi verirken, Planlanan merkezin içerisinde alınacak desteğe göre daha sonra yapılmak üzere, öncelikli olarak hastaların ameliyat ve tedavilerinin yapılacağı bir alanın yanı sıra, araştırmaların yapılacağı, simülasyon kurslarının verilebileceği bir bölümle de olacağını, başka bir binada ise araştırma görevlileri ve doktora öğrencilerinin yetiştirileceği dersliklerin olacağını belirtti.

 

Bu merkezin en kısa zamanda ilimize kazandırılması için başta bürokratlar olmak üzere kamuoyu  desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. Soner Duru, bu proje gerçekleştikten sonra hem bilimsel anlamda hem de döviz anlamında karşılığının  fazlasıyla alınacağını düşündüğünü söyledi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.