SES OBEZİTEYE DİKKAT ÇEKTİ

SES OBEZİTEYE DİKKAT ÇEKTİ

SES Düzce Temsilciliği bugün düzenlenen Ot festivaline katıldı, yanlış beslenmeden doğan obeziteye dikkat çekilerek, halkı beslenme konusunda bilinçlendiren bu organizasyonun desteklendiği bildirildi.

Düzce?de ilk kez düzenlenen Ot festivaline sağlık sendikasından destek geldi. SES Düzce Temsilciliği adına açıklama yapan Meryem Sarımehmet, önemli bir halk sağlığı sorunu olan obeziteye dikkat çekerken, Obezite eğiliminin özellikle çocuklar ve ergenlerde alarm verici düzeyde olduğunu belirtti.


SES OBEZİTEYE DİKKAT ÇEKTİ paylaşan: duzcetv

 

Sarımehmet, ?Ülkemizde de diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi obezite görülme sıklığı gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizde artışın illere göre dağılımı ise doğudan batıya doğru olarak izlenmektedir.Gıda çokluğu ve porsiyon büyüklüğü obeziteyi arttıran çevresel etkiler arasındadır.En önemlisi ise büyük miktarlarda gıdaların tüketilmesidir.Çok lezzetli ucuz gıdalara her yerde ulaşılabilmektedir.Porsiyonlar özellikle çok büyümüştür .Bu özellikle bizde de son zamanlarda yerleşen fast food restoranlarda super sizing menü formları ile göze çarpmaktadır.Günlük enerji miktarı azaltılmış olsa bile fiziksel aktivitenin azalması obeziteye neden olur.? Dedi.

Obezite ile mücadele edebilmek için önce çevresel faktörlerin düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Sarımehmet, GDO?lu ürünlere karşı olduklarını söyleyerek ot festivalini desteklediklerini belirtti.

Sarıahmet, ? Öncelikle porsiyonları ufaltmak konusunda eğitilmeliyiz.Böylece pasif aşırı yeme engellenecektir.Ayrıca restoran endüstrisi yüksek enerji içeren yiyeceklerde ve porsiyonları küçültme açısından yüreklendirilmelidir.Bir diğer adım düşük yağ ve düşük enerji içeren gıda kullanımı artırılmalıdır.Bu tip gıdalar hepimizin de bildiği gibi sebze, meyve ve tahıl grubudur.Özellikle çocukların düşük enerji içeren gıdaları tüketmeleri sağlanmalı ve bu konuda ailelerin yeme alışkanlıkları gözden geçirilmeli ve eğitilmelidirler. Sebzelerin ve otların insan sağlığı ve beslenmesi bakımından en önemli yönleri vitaminler, enzimler, minarel maddeler ve proteinde içermeleridir. Biz (SES) sağlık emekçileri sendikası olarak GDO ya karşıyız.Halkımızı beslenme konusunda bilinçlendiren bu organizasyonu destekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.? Şeklinde konuştu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.