ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ

Özel İzle Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri bugün özel bir sergi açtı. Krem park AVM?de açılan serginin kurdelesi Ak Parti milletvekili adayları tarafından kesildi.

Eğitim öğretim döneminin sonun yaklaşıldığı şu günlerde okulların yıl sonu sergileri de Düzcelilerle buluşuyor. Özel öğrencilerin eğitim gördüğü İzle Rehabilitasyon Merkezi de bugün Krem Park AVM?de özel ve güzel bir sergi açtı.


ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ paylaşan: duzcetv

Öğrencilerin el emeklerinden oluşan sergideki eserler göz doldururken, sergiye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, özel öğrencilerin topluma kazandırılması amacıyla bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.

Yurtman, ? burada hakikaten normal öğrencilerimiz bile yapmakta zorlandıkları çok özel öğrencilerimizin çok güzel ifade ettikleri resim ve diğer etkinliklerini sergisini görüyoruz. Bundan dolayı ben hem izle rehabilitasyon merkezi hocalarıma, eğiticilerimi, yöneticilerime ve anne babalara ve tabi ki öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Bu güzel çalışmaların devamını diliyorum. Hakikaten bu öğrencilerimiz evde durduklarında sıkıntı oluyor. Anneler büyük bir rahatlık içinde biz rahatlıyoruz Buralara geliyoruz diyorlar. Hem çocuklarımız bir şeyler öğreniyor hem aileye katkı sunuyoruz. Hem de toplumla bunları kaynaştırıyoruz. Bundan dolayı ilgili yetkili herkese teşekkür ediyorum. Basınımıza da teşekkür ediyorum bu duyarlılığı gösterdiği için. Her zaman görüyorum öncülük ediyorsunuz geliyorsunuz. Kamuoyu ile paylaşılması önemli bundan dolayı basınımıza sizlere çok teşekkür ediyorum.? Dedi.

Özel İzle Rehabilitasyon Müdürü Kadriye Tamtekin, sergi hakkında bilgi verirken, vücutları engelli olan çocukların duygularının engelli olmadığını söyledi, çocukların duygularını resimlerde yansıttığını belirtti.

Tamtekin, ? Bizim çocuklarımız engelli bir çocuklar onlarda bizler gibi duygularını yoğun bir şekilde yaşıyorlar. Engelliler ama duygusal anlamda engelli değiller. Onların duygularını en güzel ifade etme biçimi resim. Yaptıkları resimler bizlere onların iç dünyalarını hakkında bilgi verebiliyor. Kullandıkları renkler, kullandıkları objeler, objelerin yerleri, aile fertlerinin sıralanış biçimleri bize onların iç dünyasıyla ilgili bilgi verebiliyor. Rehabilite olmaları anlamda da bize çok yardımcı oluyor. Biz de istedik ki Düzce halkımızı böyle bir şeyi çocuklarımızın yaptıklarını halkımızla paylaşalım. Sergimiz sadece bugün sürecek.? Şeklinde konuştu.

Sergi sırasında renkli anlar da yaşandı, Özel İzle Rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Down sendromlu küçük Elif?in haber ekibimizden mikrofonu alarak sevdiklerine mesajlar yolladı, şarkı söyledi.

Sergiye Ak Parti Milletvekili adayları Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Jandarma Komutanı Albay Ramazan Akça katıldı. Milletvekli adayları çocuklarla ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Daha sonra serginin açılış kurdelesi hep birlikte kesilerek sergi gezildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.