MECLİS BAŞKANI İSMET YILMAZ OLDU

MECLİS BAŞKANI İSMET YILMAZ OLDU

26. Başkan İsmet Yılmaz oldu. 3. Tur seçimlerin ardından CHP adayı Deniz Baykal ile 4. tur seçimlerine giren AK Parti adayı İsmet Yılmaz Meclis başkanlığı 4. Tur seçimlerinde 258 oy alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi?nin 26. Başkanı oldu. Meclis Başkanlığı öncesinde Milli Savunma Bakanı olan İsmat Yılmaz'dan boşalan koltuğa aynı bakanlıkta önemli görevler üstlenen Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün oturma şansı da artmış oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni dönem çalışmalarında başkanlık yapacak ismin belirlenmesi için 30 Haziran?da başlayan süreç AK Parti Adayı İsmet Yılmaz?ın zaferiyle sonuçlandı. 2 gün devam eden Meclis başkanlığı seçimlerinde 3. tur ve 4. tur seçimleriyle sona erdi. Yapılan son tur seçimlerinde ise AK Parti adayı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 258 oy alarak meclisin 26. Meclis Başkanı oldu. İsmet Yılmaz 258 oy alarak meclisin yeni dönem başkanı olurken CHP adayı Deniz Baykal ise 182 oy aldı.  

 

 

DÜZCE'NİN BAKAN ÇIKARMA ŞANSI YÜKSELDİ

Hükümette Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı olması ile birlikte boşalan Milli Savunma Bakanlığı koltuğuna, daha önce aynı bakanlıkta önemli görevler üstlenen Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün gelmesinin önü de açılmış oldu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.