BEYAZ VE KIRMIZI ET KULLANIMINDA UYARILAR

BEYAZ VE KIRMIZI ET KULLANIMINDA UYARILAR

Düzce?nin beyaz et sektöründeki en tanınmış firması olan Olgun Piliç?in sahibi Okan Acar, vatandaşların beyaz et kullanırken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarlılarda bulundu, hazır köfte ve sucuk satışının yasaklanmasının vatandaşın lehine olduğunu belirtti.

Ramazan ayının son günlerine girilirken, sofraların vazgeçilmezleri olan beyaz ve kırmızı et üreticileri satışlarından oldukça memnunlar. 

Beyaz et sektöründe Ramazan ayının bereketli geçtiğini söyleyen Olgun Piliç?in sahibi Okan Acar, ? Ramazanın başında da iyiydi, sonuna doğru iftar davetleri yoğunlaştığı için beyaz ve kırmızı ette satışlar iyi.? Dedi.

 

Özellikle beyaz et kullanımında tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlar olduğunu vurgulayan Acar, beyaz et kullanma ve  saklama koşulları hakkında uyarılarda bulundu.

Acar, ?Bütün tavuk ürünlerini alabilirler ancak güvenilir, bildikleri yerden almalarını tavsiye ederim. Özellikle son kullanma tarihine dikkat ederek, ambalajlı ürünleri almalılar. Ayrıca saklama koşullarına da dikkat etmeleri gerekiyor. Aldıkları tavukları, evde kullandıkları dolapta en fazla bir gün tutabilirler. Ancak dondurduktan sonra 3-5 gün sonra kullanabilirler. Ya dipfrizde muhafaza edecekler ya da günlük tüketecekler. Balık ve tavuk çok hızlı bakteri üretir. Hızlı kana karışır ve çok hızlı insanı zehirler. Özellikle cemiyetlerde vatandaşlarımızın dikkat etmesini tavsiye ederim.? Şeklinde konuştu.

Acar,  tavuk etinin pişirilmesi sırasında kesinlikle fazla yanmaması gerektiğini söylerken, bakanlığın hazır köfte, kıyma ve sucuk gibi ürünlerin satışını yasaklamasını da vatandaşın lehine bir karar olarak yorumladı.

Acar, ? 25 yıllık tecrübeyi kırmızı ete de taşıyan piyasaya sunduğumuz etlerimiz kendi veterinerimiz,,Hazır köfte ve sucuklar yasaklandı. Her türlü hileye yol açıyordu. Artık vatandaşın gözü önünde hazırlanacak. Veteriner kontrolünde bu ürünleri hazırlayanlar bu şekilde satabilirler.Tüketicinin lehine olan bir şey. Sektöre gelince de herkes ayağını yorganına kadar uzatacak.kanun kural neyi emrediyorsa, herkes köftesini, sucuğunu öyle yapacak.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.