YURT DIŞINDA TÜRKÇE ÖĞRENMEYE GELDİLER

YURT DIŞINDA TÜRKÇE ÖĞRENMEYE GELDİLER

Düzce Üniversitesi bünyesinde, 2014-15 eğitim-öğretim yılında kurulup faaliyete geçen ?Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi? (DÜ-TÖMER), Türkçe öğrenmek için yurt dışından gelen ilk kursiyerlerini mezun etti. 


Düzenlenen mezuniyet törenine, Rektör Yardımcısı ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. İlhan Genç, DÜ-TÖMER?de görev yapan öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.
Programım açılış konuşmasını gerçekleştiren Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Ünlü, 5 aydır yoğun bir eğitim maratonunun sonlandırdıklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Ünlü, ?Çok yorulduk ama bu güne ulaştık. Hepinize teşekkür ediyorum? dedi.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, başlangıçta zorlu bir süreçten geçtiklerini, bu zorlukları sabırla aştıklarını belirterek, ?Üniversitemizi tercih ettiniz. İnşallah önümüzdeki yıl da dilediğiniz Fakültemizde olursunuz. Ailenize selamlarımızı götürün. Siz bizim ilk öğrencilerimizsiniz. Tebrik ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum? dedi.


Sertifika Töreni, uluslararası nitelikteki sertifikaların mezun öğrencilere takdim edilmesinin ardından sona erdi.


Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyelerinin çalışmaları ve desteğiyle faaliyete geçen DÜ-TÖMER, yine Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyeleri vasıtasıyla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte. DÜ-TÖMER, Üniversite çatısı altında Türkçe öğrenmek isteyen yabancı öğrencilere ve kursiyerlere, multimedya tabanlı dil eğitimi vermesinin yanı sıra öğrencilerine sadece Türkçe öğretmekle kalmıyor; aynı zamanda Türk kültürünü ve medeniyetini de onlara tanıtarak, üniversitenin ?Değer Üreten Üniversite? hedefine katkı sağlıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.