SESLERİNİ DUYURMAYA KARARLILAR

SESLERİNİ DUYURMAYA KARARLILAR

Gölormanı köyü Uzunali mahallesi sakinleri 26 yıldır asfalt yüzü görmeyen yollarının yapılması için idareciler ve siyasilere seslerini duyurmaya kararlılar. Bir kez daha tepkilerini dile getiren köy halkının yine siyasilere mesajı var.

Geçtiğimiz günlerde Merkez ilçeye bağlı Gölormanı Köyü Uzunali mahallesi sakinlerinin sıkıntılarına haber bültenimizde yer vermiş, 26 yıldır asfalt yapılmayan yolların yarattığı mağduriyeti köylülerin ağzından ekranlara taşımıştık. Siyasilere seslenen köy sakinleri yazın tozdan kışın çamurdan yaşadıkları sıkıntıya artık dur diyecek birini ararken, bir kez daha seslerini duyurmak için televizyonumuzu aradılar.


SESLERİNİ DUYURMAYA KARARLILAR paylaşan: duzcetv

150 yıllık geçmişi olan köy halkı yıllardır asfalt yola hasret kalırken, her seçim öncesi verilen sözlerin tutulmamasından da şikayetçiler.

Gölormanı köyü muhtarı Zekai Ay, özel idareden cevap alamayınca Vali Ali Fidan ile görüştüğünü söylerken, 15 eylül?den sonra yollarının yapılacağını bildirdiğini ifade etti. Muhtar Ay gibi köy halkı da siyasilerin seslerini duymadığı yönünde şikayetlerini dile getirdiler, ? oy istiyorlarsa yolumuzu yapsınlar? dediler.

Gölormanı köyü muhtarı Zekai Ay, ? biz 2 yıldan buyana sürekli il özel idaresine dilekçelerle bildiriyoruz. Mühendisler gelip bakıyorlar. Şu gün yaparız, bugün yaparız diyorlar ama bir türlü buraya el atmadılar.2 yıldan bu yana mahallemiz mağdur durumda. 89 yılından bu yana 3 sene önce stabilize malzeme ile bakım yapılmıştı onu da sel suları aldı gitti. 2 yıldır mahalleli perişan durumda. En az 200 kişi mağdur durumda. Yol asfalt değil bir de stabilizesi de bozuk. Genel sekreterimiz burayla ilgilenmiyor. Vali bey ile görüştüm. En kısa sürede yapacağız dedi. Ayın 15?inden sonra inşallah yapılacak.? Derken,

Ahmet Dursun, ? Değişen hiçbir şey yok. Toz topraktan dışarıda oturamıyoruz.Rahmet yağınca da çamur çok.1989 yılından beri her gelen milletvekili yapılacak dedi.Bizim köy kıble tarafında olmasa bakmayacaklar bize hiç.Özel İdare?de de Kenan Üstünel yapacağım dedi yapmadan ayrıldı, yeni gelen sekreteri de tanışmadık daha. Tozu yedik kışın çamurunu bari yemeyelim. Bir an önce yapılması için bu işin peşini bırakmayacağım.? Şeklinde konuştu.

Yolların en çok mağdur ettiği kadınların sesi olan Emine Dursun,  ? 150 yıllık mahalle burası. Tapusu yok yolu yok, çamurdan çocuklar okula çalışanlar işe gidemiyor. Çok büyük sıkıntımız var. Yazın tozdan, kışın çamurdan servisler gelemiyor.Benim evim yol kenarında cam kapı açamıyoruz tozdan. Milletvekillerine duyuruyorum 150 senelik köyün yolu olmasın. Biz Ak Partiye bin tane oy verdik milletvekili çıkardık, ama gelen giden yok, seçimden seçime geliyorlar.? Diyerek milletvekillerini beklediklerini söylerken, Kalyoncu mahallesi sakini Neriman Şahin ise, ?milletvekilimiz Ayşe Keşir ile konuşmuştuk. Yolumuz yapılacaktı. Oy istiyorlarsa mutlaka yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Camları açınca toza boğuluyoruz. Kimse bakmıyor yolumuza. Zamanında söz verdiler oy verdik şimdi kimse sözünü tutmuyor.Biz de asfalt yolda yürümek istiyoruz.Yine seçim geliyor, konuşmayla olmuyor, icraat istiyoruz.? Dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.