BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE AÇIK MEKTUP

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE AÇIK MEKTUP

Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Gen.Sek Erdoğan Kefeli, belediye meclis üyelerine açık mektup yazdı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney hakkında iddialarda bulundu.

Düzce Belediyesinde yaşanan sorunları, Belediye İşçilerinin çektiği sıkıntıları, Belediyesi Meclis üyelerine AÇIK MEKTUP olarak duyurmak istediğini bildiren Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Gen.Sek Erdoğan Kefeli, Anayasa ve yasaların amir hükümlerine rağmen, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Güney?in, Belediye işçilerini tehdit ve baskıyla 33 yıldır örgütlü oldukları Belediye İş Sendikasından istifaya zorlamakta olduğunu iddia etti.

Kefeli mektubunda, ?Belediye Başkanımızı ve müdürlerimizi bu konuda zor durumda bırakmakta, Belediyedeki huzuru ve iş barışını bozmaktadır. Sendikadan istifa etmeyen arkadaşlarımız, işten atılmayla tehdit edilmekte, emekliliğe zorlanmakta, iş yerleri değiştirilmekte, mesai uygulamalarının dışında tutulmakta, hatta hacca gitmek için senelik izin isteyen işçilere bile sendikadan istifa etmezsen izin vermeyiz denilmektedir.? İfadelerine yer verdi. 

Meclis üyelerine, 5393 Sayılı Belediyeler Kanuna göre, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney?in görev, yetki ve sorumluluklarını soran Kefeli,

-Belediye işçilerini, üyesi bulunduğu sendikadan istifaya zorlamak, istifa etmeyenlerin iş yerlerini değiştirmek var mıdır?

-Belediye işçilerini, üyesi bulunduğu sendikadan istifa etmeleri için işten atmayla tehdit etmek, tehdit etmek içinde ikna odaları kurmak var mıdır?

- Belediye işçilerini üyesi bulunduğu sendikadan istifa ettirsin diye içeriden ve dışarıdan birilerini görevlendirmek var mıdır?

- Belediye işçilerine üyesi bulunduğu sendikadan istifa etmedi diye izin vermeyerek, hac görevini yerine getirmesini engellemek var mıdır?

- Belediye işçilerini üyesi bulunduğu sendikadan istifa etmedi diye emekliliğe zorlamak var mıdır? Dedi.

Düzce Belediyesinde yaşanan bu baskı ve tehditlerin huzur ve iş barışını bozduğunu vurgulayan Kefeli,  ?Düzce?nin ve Düzce Belediyesinin her türlü sorununa çözüm arayan siz çok değerli Meclis Üyelerinden ricamız, Belediye işçilerinin yaşadığı bu sorun ve sıkıntıların çözümüne katkı sunmanız, belediyedeki iş barışının bozulmasına müsaade etmemenizdir.? İfadelerini kullandı.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.