DÜZCE MERKEZ VE İLÇELERDE

DÜZCE MERKEZ VE İLÇELERDE

Yürütülen bir soruşturma kapsamında Düzce Sulh Ceza Hakimliği?nin kararı doğrultusunda Düzce?deki cemaat bağlantısı olan Eda Eğitim Kurumları?na baskın düzenlendi.

 

 Eda Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Fatih Koleji, Ana Fen ve FEM eğitim kurumlarına sabah saatlerinde gelen polis ekipleri, binalarda ve yönetim odalarında arama yaptı.

Kurumun Avukatı Teoman Yaman, yapılan aramalar ile ilgili yaptığı açıklamada, aramaların hukuka aykırı olduğunu iddia ederken, kurumların denetime her zaman açık olduğunu vurguladı.


POLİSTEN EĞİTİM KURUMLARINA BASKIN paylaşan: duzcetv

 

Yaman, ?Eda Eğitim Dershanecilik ve eğitim kurumlarına Polis ve Valilik oluru ile geldiğini söyleyen memurlar tarafından bir işlem yapılmakta. Yapılan işlemlerin hepsi hukuka aykırı. Özellikle emniyetin yaptığı arama Sulh ceza Mahkemesinin bir kararına dayanmakta. Hukuka aykırı verilmiş bir karar delilleri bulunmadığı iddialarla yok paralel yapı, yok vergi kaçakçılığı gibi iddialar dosyada inşallah belgeleri vardır. Bu iddialarla arama kararı alınmış ve yaklaşık 7-8 tane müvekkil şirketimize ait kurumlarda aramalar ve denetlemeler yapılıyor. Özellikle arama kararı gizlilik var diye bize verilmedi. Yine denetleme yapan zabıta, itfaiye, sağlık, SGK, Vergi dairesinden gelen görevliler Valilik oluru ile geldiklerini söylüyorlar. Ancak buna ilişkin bir görevlendirme yazıları olması gerekiyor bunu da bize vermediler. Dolayısıyla hukuka aykırı bir emri uyguluyorlar. Bizde bunla ilgili tutanak tuttuk. Burası eğitim veren bir kurum. Milli eğitim müfettişleri tarafından her zaman denetlenmekte ve her zamanda denetime açık. Fakat baskın yapar gibi birçok kurum beraber gelince zaten denetlemede yapamıyorlar. Her hangi bir eksikliğimiz yok yasal haklarımızı kullanacağız? dedi.

Düzce Enniyet Müdürlüğüne bağlı çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, Cemate bağlı olduğu ileri sürülen Fatih Okulları, FEM Dersanesi ile ANAFEN Dersanelerinde arama başlatıldı..


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.