DÜZCE TÜRKİYE SEYAHAT ACENTELERİ BİRLİĞİNİ AĞIRLAYACAK

DÜZCE TÜRKİYE SEYAHAT ACENTELERİ BİRLİĞİNİ AĞIRLAYACAK

 Düzce İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından turizm sektöründeki işletmeciler ile yapılan toplantıda TÜRSAB heyetini Düzce'ye yapacağı ziyarete ilişkin bilgiler aktarıldı.

Hızel Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, amaçlarının turizm işletmelerini bir araya getirerek tanışmak ve turizm potansiyelini ortaya çıkartmak olduğunu söyledi.
Budak, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından Düzce'de inceleme gezisi yapılacağını söyledi. 14-15 Nisan tarihlerinde 40 kişilik heyetin tarihi ve turistik yerleri ziyaret edeceğini belirtti.

Düzceli turizm firmalarını gezi programına davet eden Budak şu bilgileri verdi; "2 günlük info turumuz Cumayeri Dokuzdeğirmen?Köyü Rafting Tesislerinde yöresel kahvaltı ile başlayacak. Rafting gösterelerinin ardından 600 yıllık ağaç, köy içi su değirmeni ve şelale gezisi düzenlenecek. Daha sonra Dokuzdeğirmen'den Gölyaka Efteni Hamamüstü Köyünden Türkiye'nin en yüksek şelalesi olan Güzeldere Şelalesinde çay ikramı olacak. 184 basamaktan sonra ulaşılan Toptepe Mesire alanında panoramik seyir ile Efteni Gölü ve Kuş cenneti ile Düzce izlenip fotoğraf çekimi gerçekleştirilecek. Türkiye'nin ilk hidroelektrik santralinin olduğu Alabalık Tesislerinde öğle yemeği ve gezinti olacak. Burada 4 adet şelale ve 1 kilometrelik parkur yürüyüşü olacak. Aydınpınar üzerinden Beyköy Şimşirlik üzeri Türkiye'nin ilk tabiat anıtı Samandere Şelalesi ve Tabiat Anıtı gezisi fotoğraf çekimi gerçekleştirilecek.?Su değirmeninde mısır ekmeği yoğurt ikramından sonra köy pansiyonları gezilecek. Programın ilk günü Samandere Şelalesi ile tamamlanacak. 40 kişilik ekibin konaklayacağı Pelemir Otel'de Düzcelilerin el sanatları ürünleri sergilenmesini sağlamak istiyoruz. 2. günün programı Konaklı At Çiftliğinde yöresel kahvaltı, at biniciliği ile başlayacak. Daha sonra Batı Karadeniz'in ilk ve tek antik kenti olan Konuralp'i ve müzeyi gezdireceğiz. Akçakoca'da Dadalı Köyünde kadınlar tarafından yöresel yemek ve şerbet ikramında bulunulacak. Kına gecesi gösterisi fotoğraf çekimleri olacak. Akçakoca'da Merkez Cami, Karadeniz?Bölgesinin tek mavi bayraklı plajı olan Kale gezilecek. Aktaş Köyü, pat pat safarisi ,Aktaş Şelaleleri yürüyüş fotoğraf çekimi, köy meydanı kemençe, tulum yöresel müzik çay ikramı ile süren program Düzce'ye dönüş ile sona erecek."
2 Günlük İnfo turun çok önemli olduğunu kaydeden Budak, turizm işletmecilerinin bu programlara gelmelerini istedi. Budak, ayrıca 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamalarında amaçlarının halka turizmin önemini aktarabilmek ve benimsetmek olduğunu dile getirdi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.