ÜRETİCİ TEDİRGİN!

ÜRETİCİ TEDİRGİN!

Türkiye?nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasındaki gerginlik Fındık  fiyatının düşmesine neden oldu. 

Geçen hafta 13 TL?yi gören fındık fiyatlarının bu hafta düşüşe geçmesi ve bugünde 12 TL?ye inmesinin ardından fındığını bekleten ihracatçıların Rusya Krizi bahanesiyle Fındık üreticisini panikletmek olduğu iddia edilirken, fiyatların inişli çıkışlı grafik göstererek üreticinin kafasını karıştırdığı da kaydediliyor. Bazı üreticilerin panik yaparak fındığını elinden çıkarttığı gözlenirken, üreticilerin sakin olması halinde fiyatların tekrar yükselişe geçebileceği de vurgulanıyor.

 

 

 

Bu yılki ürününü pazara indirmeyen üreticiler, 15-16  lira arasında fiyatın oluşması halinde ellerindeki fındığı pazara indireceğini söylerken, fındık üreticileri olarak direnmeye çalıştıklarını da belirtiyorlar. Ancak bazı üreticilerin fındıklarını ya emanete bırakarak ya da satarak  çoğunluğa uymamaları nedeniyle fındık fiyatlarının 15 liranın üstüne çıkmadığı konuşuluyor.Rusya krizi sebebiyle piyasadaki durumdan ve gelişmelerden endişeli olan fındık üreticileri, fiyatların 11 lira seviyesine ve hatta 11 liranın da altına inmesinden korktuklarını dile getiriyorlar.

Hem üreticiler hem yetkililer Pazara fındık indirilmemesini isterken, elinde fındık bulunduran üreticilerin  kararlılık göstermeleri halinde fiyattaki düşüşün de sona ereceği görüşündeler. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.