TURSAB ÜYELERİ AKÇAKOCA'DA

TURSAB ÜYELERİ AKÇAKOCA'DA

 Akçakoca Belediyesi ve Akçakoca Otel tarafından misafir edilen grupta bulunan TURSAB Asya BYK Başkanı Nezih Üçkardeşler Akçakoca ve bölge turizmi hakkında "Batı Karadeniz bölgesinde yatırımlar ülkemizde güney sahillerindeki yapılan yatırımların yanında çok küçük bir bölümdür. Mevsimin çok kısa oluşu bunun başındaki etkendir. Yalnız son yıllarda sezonun 4 ay'a çıkması ve yerel yönetimlerin yaptığı çalışmalar yatırımcıların ilgisini çekmektedir. Yerel yönetimlerden söz etmişken şunu da ifade etmek istiyorum. Eski belediyecilik ve şehircilik anlayışı bitti. Belediye başkanları, Valiler ve Kaymakamlar turizm elçisi gibi çalışmalarda bulunuyorlar. Turizm yatırımcılarına çok kolaylıklar sağlıyorlar. Akçakoca ve bu bölgeyi Arap turizmine açmak için çalışmalar Turizm Bakanlığı ve TURSAB'ın gündemindedir. Arap turist bölgeye geldiği zaman yatırımlar artacak sadece turizm yatırımları değil hediyelik eşya, kuyumculuk gibi çeşitli alanlarda yatırımlarda olacaktır" diye görüşlerini ifade etti.

  Akçakoca hakkında görüşlerini ifade eden Üçkardeşler "Akçakoca'ya 1991'den sonra gelmeye başladım. 10 yıl sonra Akçakoca turizmi daha ileriye gidecek buradaki yatırımcılar daha çok para kazanacak" dedi.
  Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca'nın turizm alanında en öneli yerde olduğunu belirterek "TÜRSAB üyelerinden isteğimiz İlçemizi ve ilçemizde bulunan tarihi kültürel ve doğasının tanıtılmasıdır" diye konuştu.
  Konuşmaların ardından Nezih Üçkardeşler, Otel Akçakoca sahibi İbrahim Can'a plaket vererek ödüllendirdi.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.