DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ HIZLA BÜYÜYOR

 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ HIZLA BÜYÜYOR

 Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde son 6 ay konulu sunum yapıldı. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Talat Bahçebaşı, Eylül-Mart ayı döneminde hastane için neler üretildiğini, neler planladığını anlattı. Yönetim sürecinde planlama, kalite yönetimi, fiziksel uygulamalarla ilgili bilgiler veren Bahçebaşı, 6 aylık dönemde yönetim sürecini değerlendirdi. Hasta odaklı hizmeti sürdürdüklerini belirten Bahçebaşı, "Kurumsal yapıda hizmet sunumu, yönetim modeli, sağlık göstergeleri, finans durumu ve sürdürülebilirliği, hizmet alan ve hizmeti sunanların memnuniyeti ile temel olarak değerlendiriliyor" dedi.

Hastanede kalite yönetim biriminin oluşturulduğunu belirten Bahçebaşı,bunun için Sağlık Bakanlığı Hastane Kalite Yönetim Sisteminin benimsendiğini söyledi. Kalite yönetimi için iç denetim ekiplerinin oluşturulduğunu ve eğitimlerin yapıldığı ifade eden Bahçebaşı "Kalite yönetimindeki yolculukta 2013 yılı hedefleri uluslar arası ölçekler olmalı. 2013 yılında uluslararası standartlara ulaşacağız" dedi.
Kalite yönetimi projeksiyonu hakkında bilgi veren Talat Bahçebaşı, 2013 yılı hedeflerini 5 yönetim ve güvenlik standardını entegre eden hastane olmak olarak açıkladı. Yönetim standartlarını da şöyle belirtti: ISO 9001 Kalite Yönetim?Sistemi-Şartlar, ISO 14001 Çevre Yönetim Standardı, ISO 18001 İş Sağlığı ve güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği YÖnetimi Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti standardı."
Başhekim Bahçebaşı, 2014 hedeflerinin ise JCI?( JointCommission International) akreditasyon belgesini almak olduğunu söyledi. Fiziksel uygulamalardan örnekler veren Bahçebaşı, acil servisin yeni yapıya kavuşturulduğunu, ameliyathanedeki alanların tek tek elden geçirildiğini ve yoğun bakımların yeniden düzenlendiğini anlattı. 1.?katta yeni Üroloji servisinin açıldığını söyleyen Bahçebaşı, ayrıca bilgi işlem sisteminin devreye alındığını kaydederek?"Yemekhane düzenlendi. Isı merkezi devreye alındı. Bina ısı izolasyonu sağlandı. Hastane dışında trafik işaret ve alan düzenlemesi yapılıyor. Asansörler özürlüler için düzenleniyor. Ameliyathane ve doğumhanedeki hastanın işlemleri hakkında hasta yakınları ekrandan durumu hakkındaki bilgiye anında ulaşabiliyor" dedi.
Bahçebaşı, hastane kurulduğundan bu yana ciddi sıkıntı çektikleri depo alanı içinde organizasyon yapılarak sorunun aşıldığını belirtti ve "Eczane içyapısı, soğutma sistemi geliştirildi. Eczane 7 gün 24 saat çalışır hale geldi" dedi.
Servislerde işleyiş sisteminin de geliştirildiğine dikkat çeken Bahçebaşı "İstek üzerine yatak sayıları yeniden düzenlendi. Eski battaniyeler yenileniyor. Özürlü hastalar için banyo tuvaletler yapıldı. Hasta mahremiyetini sağlamak amaçlı hasta odalarına perde sistemi gerçekleştiriliyor" diye konuştu.
Mesai saati sonrası hizmet sunumu ile ilgili bilgiler veren Bahçebaşı, polikliniklerde öğretim üyelerinin görev yaptığını belirterek "Biz hastanede hizmeti arttırmak istedik. Öğretim üyeleri bu konuda bizde varız dediler. Poliklinik hizmeti için internet üzerinde randevu alınıyor. Saat 17.00'den sonra öğretim üyelerimiz tarafından poliklinik hizmeti veriliyor. Bu hizmet sürdürülebilir görülüyor" diye konuştu.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.