TSO'DAN KINAMA BİLDİRİSİ

TSO'DAN KINAMA BİLDİRİSİ

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın yapılan son meclis toplantısında, bir grup akademisyenin imzaladığı ve ülke genelinde büyük tartışmalara neden olan basın açıklaması ve  açıklamada Düzce Üniversitesi'nden de bir akademisyenin imzasının bulunması üzerine Düzce'de yaşanan gelişmelerin, yine Düzce Barosu'ndan bazı avukatların imzasıyla yayınlanan bildirinin ardından tüm meclis üyelerinin imzasıyla bir bildiri yayınlandı.

Daha önce TOBB, TZOB, TESK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KAMU-SEN ve TİSK'in yapmış olduğu açıklamaya ek olarak bir açıklama yapma gereği duymadıklarını belirten Düzce TSO Meclis Üyeleri, ilimizde yaşanan gelişmeler üzerine ek bir bildiri yayınlama gereğinin ortaya çıktığını bildirdi.

Meclis Başkanı Ertan Taşlı tarafından yapılan açıklamada gelişmeleri endişeli bir şekilde takip edildiğine vurgu yapıldı.Taşlı, ? Devletin polisi ve askerinin ülkenin huzuru için yapılan operasyonlarda zan altında bırakılmak istendiğini belirtti.

 

 

Taşlı, ?Ulusal, sosyal ve yerel medyada önemli yer tutan; bir takım akademisyenin devletimizin terör ile mücadelesini, oralarda mücadele eden asker ve polisimizi zan altında bırakacak olan açıklamalarına düşünce özgürlüğü dediler. Bu açıklamalara bizim en üst birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız diğer önemli birlik başkanları konu ile ilgili olarak görüşlerini ifade ettiler. Düzce TOS olarak bu yapılan açıklamanın üstüne bir değerlendirme yapmayı doğru bulmadık. Ancak şehrimizde yaşanan gelişmeler, ilimizin göz bebeği olan Üniversitemizde öğretim görevlisi olan akademisyenin aynı bildiride yer alması bizleri böylesi bir açıklama yapmaya mecbur etti. Bizler konu ile ilgili yapılan yaptırımları TSO olarak destekliyoruz? ifadelerini kullandı.

Avukatların yaptıkları açıklamaları üzüntü ile takip ettiklerini ifade eden Taşlı, bu açıklamayı yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Taşlı, ? Akademisyenlerden sonra konu ile ilgili olarak şehrimizde yaşayan Düzce Barosuna bağlı 25 tane avukatın yaptıkları açıklamaları üzüntü ile takip ediyoruz. Bu bağlamda biz meclis üyeleri olarak ülkenin gündemini meşgul eden konu hakkında bir bildiri yayınlamak zorunda kaldık. Bu bildiriye tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın imza attığını da bildirmek isterim? dedi..

Taşlı, ?Hazırlanan bildiride Düzce TOS Meclis üyelerinin tamamının imzası olduğunun altını çizdi.

ŞEHİTLERİMİZ ADINA AÇIKLAMA YAPMA İHTİYACI DUYDUK

Taşlı, ?TEO Meclis Üyelerinin imzası ile hazırlanan bildiriyi sizler ile paylaşmak istiyorum. Bu bildiri: Tüm üst birliklerin bir araya gelerek yapılan açıklamalara Düzce TSO meclisi olarak desteklediğimizi ifade etmek istiyorum. Düzce?de düşünce özgürlüğü adı altında sanki fikirlerini açıklıyormuş gibi devletimizin birlik ve beraberliğimize karşı terör faaliyeti gösterenleri destekleyen açıklamaları şiddet ile kınıyoruz. Düzce gibi vatanını milletini seven insanların bir arada sorunsuz bir şekilde yaşadığı bir şehirde, , kısa süre önce evlatlarımız Şehir Er Cihan Aksay?ı, Şehir Polis Memuru Sabri Altıntaş?ı vatan için feda eden bir şehirde bu açıları yaşayan aileleri ve şehrimizin esnaf ve  tüccarları adına bir açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıktı? şeklinde konuştu.

Taşlı, Fikir özgürlüğü adı altında ülkenin birlik ve huzurunu bozmaya yönelik yapılan tüm açıklamalar karşı çıktıklarını belirterek, ? Fikir özgürlüğü adı altında devletimizin birliğini bozmaya yönelik her düşünceye karşı çıktığımızı bildirmek istiyoruz. Devletimizin askeri ve plisinin yaptığı bu terör operasyonlarını katliam yapılıyor diyen tüm kişi ve kurumları şiddetle kınıyoruz. 25 avukatın yayınladığı bildiriye katılmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu bildirinin iş dünyamız tarafından ciddi anlamda üzüntü teşkil ettiğini ve bu üzüntüyü tüm meclis üyesi arkadaşlarımız ile duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tüm meclis üyelerimizin imzası vardır? dedi.

"Bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bizlerden haklarını helal etmelerini ümit ediyoruz. Yaşanan gelişmeler hangi düşünce ile söylenebilir ki? Bizler bu düşüncelere karşı çıkıyoruz. Bu bildiride imzası olan tüm meclis üyesi arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Birliklerimizin yazısına da aynen katıldığımızı da ifade etmek istiyorum? diye Taşlı,

Avukatların yapmış olduğu bu açıklamayı talihsizlik olarak nitelendirdi, avukatların bu fikre karşı çıkan bir tavır sergilemesi gerektiğini ifade etti.

TALİHSİZLİK...

Taşlı, ?İnsanlar fikirlerini söyleyebilmeliler bizler bunlara karşı değiliz ancak söylenenler ülkemizin huzurunu bozacak düzeyde olduğu zaman söylenenleri kabul etmemiz mümkün değildir. Bu akademisyenlerin hukuk önünde mutlaka hesap vermeleri gerekiyor. Avukat arkadaşlarımız için talihsiz bir olay olarak görüyorum. Fikir özgürlüğünü herkes savunuyor bu ülke ancak canı yanan kişilerin düşüncelerini böyle aktarılmasına tepki gösteriyoruz. Avukat arkadaşlarımızın o fikri savunan kişilere karşı bir tavır sergilemeleri gerekiyordu. Bizim üzüntümüz bundan kaynaklıdır. Devletimizin yapmış olduğu operasyonları fikir özgürlüğü adı altında değişik yönlere çekerek söylenmesine karşıyız? dedi.

ŞAPKALARINI ÖNLERİNE KOYMALARI GEREKİYOR

Taşlı,?  Avukatlar okumuş, bilgili kişilerdir. Düşünce eğer kişiyi bağlıyorsa ifade edilmelidir ancak bu ifadeler ülkenin bekasını bağlıyorsa sorun yaşanıyor. Vicdanınız ile fikrinizi teraziye koyup tartmanız gerekiyor. Bu açıklamalar taraflı ve amacının ne olduğu bilinen bir açıklamadır. Bu fikir özgürlüğü değildir. Avukat arkadaşların bildiriyi okumadan attıkları yönde söylentiler var eğer böyle bir şey varsa bildiride imzası olan avukatların şapkalarını önüne koymaları ve düşünmeleri gerekiyor. Düzce gibi birlik ve beraberliğin üst düzeyde yaşandığı bir ilde görev yapan akademisyenin hangi düşüncede olduğunu bende merak ediyorum. Devlet halkına katliam mı yapar. Belki de Sözde Ermeni Soykırımı gibi Kürt kökenli kardeşlerime soykırım yapıldığı şeklinde bir alt yapı oluşturulmaya çalışıyor akademisyenler. Bundan sonraki süreçte ülkenin birlik ve beraberliğin olduğu açıklamalar yapılmasını istiyoruz? dedi.

Bildiride imzası bulunan Düzce TSO Meclis Üyeleri;

Ertan Taşlı, Yalçın Balaban, Metin Coşkun, Sibel Tuncer, Fahri Çakır, Abdülkadir Albayrakoğlu, Mehmet Danışmaz, Ekrem Gökçe, Hayati Eğilmez, İbrahim Aydın, Murat Öz, Murat Saydam, Ömer Hacıislamoğlu, Ümit Ülgen, Tuncay Şahin, Halil Uzun, Nusret Özsoy, Ünsal Karslıoğlu, Murat Aydın, İrfan Nursel, Hasan Aktürk, Bilal Türkan, Engin Er, Eyüp Topçu, Erdoğan Bıyık, Şenol Kurt, Bedri Sütlü, Şemsi Durdu, Orhan Yılmaz, Hakkı Atay, Kamil Arslan.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.