YENİ HASTANEYE PERSONEL YETİŞTİRİLİYOR

 YENİ HASTANEYE PERSONEL YETİŞTİRİLİYOR

İnsanlara eğitimler vererek hem el becerisi sağlamak hem de belgeler almak isteyenlere hizmet veren Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, sağlık personeli yetiştirmek için de kurslar açıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Çetin, merkezin çalışmaları ile ilgili olarak yeni açılacak olan hastanede personel ihtiyacını karşılamak amacıyla tıbbi sekreterlik kursları açtıklarını söyledi.

Açılan kurslar ile kursiyerlere bir çok alanda eğitimler veriliyor.  

Yeni açılacak olan hastaneye personel yetiştirme adına çeşitli kursları açtıklarını ifade eden Çetin, kurslara başvuruların devam ettiğini belirtti.

 


YENİ HASTANEYE PERSONEL YETİŞTİRİLİYOR paylaşan: duzcetv

 

Çetin, ? Bizler Düzce?de sağlık alanında yeni bir boyut kazandıracak yeni hastanemizin açılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Bizlerde bu anlamda Düzceli vatandaşlarımıza, kursiyerlerimize hasta kabul kursu eski adı ile tıbbi sekreterlik kursu açarak destek verme gayreti içerisindeyiz. İşe girmek isteyenler veya herhangi bir işte çalışıp da hasta kabul kursunu görmek isteyenler bize başvuru yapıyorlar. Bizlerde kursiyerlerin istekleri doğrultusunda kurslarımızı açıyoruz. Sabah, öğlen ve akşam ve hafta sonu paketleri olmak üzere kurslar açılıyor. Yıllık 600 kişi olarak belirlenmiştir. Belgelerini veriyoruz. Bilgisayar, sağlık ve diğer alanlarda eğitimler veriyoruz. Biz eleman sıkıntısı olmasın diye hazırlığımızı yapıyoruz. Bizler Düzce?de yaşayan kişilere kurslarımızı açarak destek vermeye çalışıyoruz? dedi.

Kurslara gelen kursiyerlerin belgelerini alabilmeleri için devam zorunluluğu olduğunu belirten Çetin, kurslarda 280 saat eğitim verildiğini söyledi.

Çetin, ? Kursa gelenler 280 saat eğitime tabi tutuluyor. Bilgisayar, doküman hazırlama, sosyal hayatta iletişim, iş hayatında iletişim, randevu ve hasta kabulü, problem çözümleme, hasta hizmetleri, tıbbi arşivleme alanlarında mesleki eğitimler veriyoruz. Bunların dışında kişisel girişimcilik, meslek etiği gibi konularda da eğitimlerimiz oluyor. Gelen kursiyerler bu eğitimlerden sınava tabi tutuluyor. 9 bölümden sınav oluyorlar. Bizlerden bu belgeleri alarak hastanelerde çalışabilecek eleman statüsüne giriyorlar. Bu belgeleri alanlar hem kamu sektöründe hem de özel sektörde çalışabilirler. Kurslara başvuru yapabilmek için okur yazar olmak yeterlidir. Sektörde çalışanlar ve çalışmayanlar bu belgeyi almak bu kurslara üniversite eğitimi alanlarda geliyor. Kursa gelip de başarısız olan olmuyor ancak devamsızlık sorunu oluyor. Kurs saatinin 5/1?ine katılmazlarda kalıyorlar? ifadelerini kullandı.

Çetin, kendilerinin tatil yapmadığını belirterek tatile gelenlere de eğitimler verme çabası içinde olduklarını belitti.

Çetin, ? Bizler Valiliğe bağlı çalışan bir kamu kuruluşuyuz.  Bizler tatile girmiyoruz. Eğiticiler tarafından eğitimler her dönem devam ediyor. Düzce tatil için gelenlere de kurslar vermeye çalışıyoruz. Kısa süreli kurslar açıyoruz. Yeni açılan kurslarımız oluyor. Öğretmenlerimiz arasında yabancı uyruklularda var. Yanancı vatandaşlara da Türkçe kursu açıyoruz. Sığınmacılara da destek oluyoruz. Biz Halk Eğitim Müdürlüğü olarak halkı eğitmeye, halkın yanında olmaya devam ediyoruz? şeklinde konuştu.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.