KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALDILAR

KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALDILAR

2016 yılına girilmesi ile birlikte temel tüketim ürünlerine yapılan zamlara emekliler tarafından tepkiler gelmeye devam ediyor. Emekli-Sen Düzce Şubesi temsilcisi Halit Aksakal, emeklilere tatmin edici zam yapılmasını istedi.

Yeni yıl zamlarla başladı, olan dar gelirlilere oldu. Zamlara en büyük tepkilerden bir emeklilerden geldi. 2016 yılında emekliye verilen zammın kepçeyle geri alındığına vurgu yapan . Emekli-Sen Düzce Şubesi temsilcisi Halit Aksakal, milletvekillerine 8?er 10?ar bin lira promosyon verilmesini de eleştirdi.

 

 

Aksakal, ? 2016 yılının başından itibaren dar gelirlileri ve emeklileri adeta çarpılmışa döndürdü. Emekliler, çalışanlar ve dar gelirliler yine unutuldu. Zam yapıldıktan sonra Ak Parti Hükümeti emekliye verdiği zammı adeta kaçıkla verip kepçeyle aldı. Maaşlara yapılan zamlar uçup gitti. Günlük yaşamın olmazsa olmazlar ekmek, su, elektrik, yakıt gibi kalemlerde kalka soygun yaptılar. Temek tüketim ürünlerinde yapılan zamlara karşı AKP hükümeti emeklilere yüzde 6 zam verdi. Bu verilen zamla hayatın sürdürülmesi beklenmektedir. Milletvekillerine adil olmayan bir şekilde zam yaptılar. Banka promosyonu konusunda da milyonlarca emekliye yalan söylemiştir. Bu konuda oyalanmayan küçük bir azınlığı da 8?er 10?ar bin lira promosyon yatırarak susturmuşlardır. Vekillere varda bizlere neden yok. Bankalarda emekliye promosyon konusunda çekimser davranmışlardır? dedi.

? Emekliler adına taleplerini sıralayan Aksakal, alınan vergilerin gelirlere göre adil olması gerektiğini savundu.

Aksakal ?Taleplerimizi belirtmek istiyorum. Emeklilere dönük adil intibak yasası acilen yasalaştırılmalıdır. Emeklilerden hatta tüm halktan alınan katkı-katılım payları kaldırılmalıdır. Sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması sağlanmalıdır. Ekonomik sıkıntı içinde olan emeklilerin okuyan çocuklarına karşılıksız burs verilmelidir. Emeklilerin maaşları arttırılarak açlık sınırından derhal kurtarılmalıdır. 30 yılın üzerinde çalışmışlığı bulunan emeklilerin ödenmeyen kıdem tazminatları mahkemeye başvurmadan hemen ödenmelidir. Telefon, elektrik, su, doğalgaz gibi tüketim hizmetlerinden sadece tüketim bedeli alınmalı, tüm ilave ücretler acilen kaldırılmalıdır. Dolaylı vergiler kaldırılmalı, sadece gelirlerden vergi alınmalı. Alınan vergiler gelirlere göre adil olması sağlanmalıdır? şeklinde konuştu.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.