864?te 5

864?te 5

Sivil toplum örgütleri noktasında çok zengin olan Düzce, derneklerin proje yazımı ve maddi kaynak bulması noktasında ise çok zayıf kaldı. Yüzlerce dernek arasından 2015 yılında sadece 5 dernek proje yazarak, projeleri İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı.

Toplumların ilerlemesi noktasında sivil toplum örgütlerine büyük anlamda görevler düştüğü bir gerçek. Düzce?de kurulan sivil toplum örgütü derneklerin sayısı ise birçok ile göre oldukça iyi durumda. Ancak derneklerin çalışmaları ve yapılabilir proje yazımı noktasında oldukça zayıf oldukları ortaya çıktı. 864 faal derneğin olduğu Düzce?de 2015 yılında sadece 5 dernek İçişleri Bakanlığına proje yazarak, projesini hayata geçirebilirlik kazandırdı. 5 Derneğin yazdığı projelerine karşılık ise 300 bin lira maddi destek aldı.

 

 

Bu kadar çok derneğin ve sivil toplum kuruluşunun olduğu Düzce?de, ilin sorunlarına değinen derneklerin sayısı bir elin parmaklarını geçmezken, bakanlık ve AB Projelerine başvuran dernek sayısının ise çok daha az olması, topluma öncülük yapması beklenen sivil toplum örgütlerinin ortalıkta pek olmaması ise akılları karıştırıyor.

PDY Dernekleri fesh oluyor

Diğer taraftan FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak yapılan etkin çalışmalar sonucunda da 2015 yılı sonunda Düzce?de 4 dernek fesh edildi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.