ERKEN TANI, ERKEN TEDAVİ

ERKEN TANI, ERKEN TEDAVİ

Dünya Kanser Günü etkinlikleri çerçevesinde Düzce?de, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) işbirliği ile KANSER TARAMASI yapıldı. Ücretsiz kanser taramasına büyük ilgi gösterildi.

 

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin girişimiyle, Gaziantep caddesi üzerine Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Gezici Sağlık Aracı kuruldu. Günlük tarama ile 30-65 yaş arası bayanlar ile 50-70 yaş arası erkekler ücretsiz kanser taramasından geçirilirken,  kanserde en önemli konunun erken tanı olduğu vurgulandı, Kanser tanısı ne kadar erken konursa, tedavisinin o kadar erken başladığı bildirildi.

 

 

Kent Konseyi olarak Düzcelilere yararlı bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Ayfer Yüksel, paydaşlar ile birlikte ortaklaşa çalışarak ücretsiz kanser taraması uygulamasını başlattıklarını ifade etti.

Yüksel, ? Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Komisyonunun Düzce İl Halk Sağlığı ve KETEM?in ortaklaşa düzenlemiş olduğu kanser tarama etkinlikleri bugün Gaziantep Caddesinde devam ediyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü zaten bu uygulamayı yapıyor. Bizim amacımız aracı bir el olarak farkındalık yaratmak ve bu uygulamanın halan devam ettiğini Düzce halkına hatırlatmak? şeklinde konuştu.

Bu uygulamanın talebe göre devam edeceğinin altını çizen Düzce Belediyesi Kadın Meclis Sağlık Komisyonu Üyesi Elif Yıldırım, Düzce?de ne kadar fazla kişiye ulaşılırsa projenin amacının da o kadar geniş olacağını belirtti.

Yıldırım, ?Eğer kanser taraması yapılması yönünde Kent Konseyi Kadın Meclisine başvuru yapan mahalleler olursa taramalar orada da yapılabilecek. Sadece Düzce Merkezi ile sınırlı da değil. İlçelerden de bu yönde bir talep olması halinde tarama yapmaya gideceğiz. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve KETEM ile birlikte ortaklaşa çalışılarak yapılıyor. Bu projenin amacı erken tanıdır. Bende bir kanser hastası olarak bu uygulamaya önem veriyorum. Kanser taramasının maliyetinin yüksek olmasından dolayı ve erken tanının öneminin bilincinde olunarak böylesi yararlı bir projeye destek veriyoruz. Vatandaşların talebi doğrultusunda hareket edilecek. Bu taramalar 2016 yılı içinde devam edecek. Talep olması halinde 2017 yılına da sarkabilir.? Şeklinde bilgi verdi.

İl Halk Sağlığı Şube Müdürü Semra Metin, erken tanı ile hayatların kurtulduğunu söyledi, hangi tür taramaların yapıldığını anlattı.

Metin, ? Bilindiği üzere kanserde erten tanı çok önemli. Bizler bu taramalar ile erken tanı yapmaya ve rahatsız olanlara erken tedavi yollarını göstermeyi amaçlıyoruz. Erken tanı olduğu zaman hayatlar daha kolay kurtuluyor. KETEM?e ve sağlık merkezlerine başvuru yaparak bu taramaları ücretsiz yaptırabilirler. Özellikle 40-69 yaş arası bayanlarda meme kanseri, 30-65 yaş arası bayanlarda rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası erkeklerde bağırsak kanseri taraması yapılabiliyor? ifadelerini kullandı.

Ücretsiz Kanser taramasından yararlanmak isteyen vatandaşlar gezici sağlık taraması aracına başvuruda bulunurken, projenin hayata geçirilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Nilüfer Yılmaz, ? Hayata geçirilen bu projeden memnun olduk. Böylesi yararlı bir projeyi hayata geçirenlere çok teşekkür ederim. Çok güzel düşünülmüş bir proje? derken, Nihal Yılmaz ise , ?Yapılan uygulamadan memnunuz. Sağlık taraması için geldik. Yapanlardan Allah Razı Olsun. Yararlı bir iş oluyor? şeklinde konuştu.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.