UYGULAMADAN MEMNUNLAR

UYGULAMADAN MEMNUNLAR

Düzce Belediyesi tarafından S plaka uygulaması hayata geçirilmiş ve uygulama ile servis taşımacılığı yapanların yaşadıkları sıkıntıları çözmek amaçlanmıştı. Düzce Belediyesinin başlatmış olduğu S plaka dönemi servis taşımacılığı yapanlar tarafından olumlu bir şekilde karşılandı.

Düzce Otobüsçüler,    Minibüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Bülent Özbakır S Plaka uygulaması hakkında görüşlerini paylaştı. Özbakır, servis taşımacılığı yapanların belli olacağını belirterek yaşadıkları sıkıntıların çözüme kavuşması adına Düzce Belediyesi tarafından büyük bir adım atıldığını vurguladı.

Odalarının kuruluş amacının S plaka uygulamasını hayata geçirmek olduğunu belirten Özbakır, Düzce Belediyesinin bu çalışmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

 

 

Özbakır, ?2000 Yılında odamızı kurduk ve kuruş amacı olarak da servis taşımacılığı yapanlara S plakası almaktı. Nasip 2015 yılında oldu. Düzce Belediyesi sayesinde S plaka uygulamasına geçtik. Düzce esnafı olarak bu uygulamadan memnunuz. Çünkü servis taşımacılığında sıkıntı vardı. Gerekli belgeleri olan arkadaşların servis taşımacılığı yapması fiyat rekabeti konusunda sıkıntı yaşanmasına neden oluyordu. Bundan sonraki süreçte servis taşımacılığını sadece S plakası olanlar yapabilecek, diğer araçlar da köylerine, gezisine taşımacılık yapabilecek. Çalışma ruhsatlarını Düzce Belediyesinden aldık ve bu sayede yeni birisi sahaya inip fiyat düşüremeyecek. Bu Düzce Belediyesinin bize sunduğu önemli avantajdır? dedi.

Korsan servisçilere karşı alınan bu önlem ile haklarını alacaklarını söyleyen Özbakır, bundan sonraki süreçte tarife fiyatlarını servis taşımacılığı yapan şirketler ve kooperatif başkanları ile belirleyeceklerini ve hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı.

Özbakır, ? Bundan sonraki süreçte Düzce Belediyesi korsan servisçilere karşı önlem almasından dolayı kazancımızı istediğimiz düzeyde alabileceğiz. Fiyatların düşük olmasından dolayı büyük sıkıntı yaşıyorduk. Düzce?de bu işi yapan şirket sahipleri, kooperatif başkanları ile bir araya gelerek gerekli düzenlemeyi yapacağız. Fiyatları belirlerken de hiçbir şekilde sıkıntı yaşayacağımız düşünmüyorum. Çünkü bu işi yapan kişiler belli oldu. Düzce Belediyesi bizim arkamızda olduğu süre boyunca hakkımızı alacağımıza inanıyorum. Bizim de istediğimiz buydu; yaptığımız işin karşılığını almak? şeklinde konuştu.

Odasına kayıtlı yaklaşık 400 üyenin S plaka aldığını belirten Özbakır, Düzce Belediyesine bu uygulamayı hayata koyduğundan dolayı teşekkür etti.

Özbakır, ? Şuana kadar odamıza kayıtlı yaklaşık 400 üyenin S plakası aldı. Ticaret Odasına bağlı şirketlerden de alımlar oldu. Bundan sonraki süreçte herkes elini taşın altına koyacak. Öğrenci servisi çekenlerde fiyat konusunda bir sıkıntımız yok ancak iş yerlerine taşımacılık yapan arkadaşlarımız ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Artık bu işi kim yaptığı ortaya çıkacak. Servis taşımacılığında bir sıkıntı vardı, o da isteyen istediği zaman araç alarak servis taşımacılığı yapabiliyordu. Bu da fiyat rekabeti ve haksız rekabete neden oluyordu. Fiyatları 6-7 senedir artıramamıştık. Düzce Belediyesi bize sahip çıktı ve servis taşımacılığını düzene soktu. Ne zaman Düzce Belediyesine bir fikir sunsak çalışma yapıldı. Teşekkür ederim bu anlamda Düzce Belediyesine. Yıl başından sonra fiyat belirleme konusunda büyük bir yol almış olacağız? ifadelerini kullandı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.