SOSYAL TESİS GERGİNLİĞİ

SOSYAL TESİS GERGİNLİĞİ

Geçtiğimiz Ocak ayı başında gerginlik yaşanan Darıcı mahallesinde bugün yine ortalık karıştı. Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği?ndeki eşyalar dışarı çıkartıldı, mahalle halkıyla zabıta arasında gerginlik yaşandı. Olay yerine çevik kuvvet de geldi. Mahalle muhtarı tesisten çıkartılan eşyaları zimmetine aldı, tutanak tutulmasının ardından kapıya kilit vuruldu, gerginliğin azalmasının ardından zabıta olay yerinden ayrıldı.

 

Darıcı Mahallesi?nde bugün yine gerginlik vardı. Mahalledeki Sosyal Tesislere sabah saatlerinde giden Zabıta Ekipleri tesis içerisinde bulunan eşyaları dışarı çıkardılar. Yaşanabilecek herhangi bir gerginliğe müdahale etmek için İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Ekipleri de hazır bekledi.

Tesis içerisinde eşyaların boşaldığını gören mahalle sakinleri ise tepki gösterdi. Zaman geçtikçe mahalle sakinlerinin sayısı arttı. Belediye ekipleri tarafından tesis içerisindeki bütün eşyalar çıkarıldıktan sonra kapılar kilitlenerek içeri giriş önlendi. 

Mahalle sakinleri tesis içerisinde bulunan eşyaların çıkarıldığına şahit olunca sinirlerine hakim olamadılar. Sürekli olarak sesini yükselten ve yaşanan tahliye olayının kanunsuz olduğunu savunan mahalle sakinleri yetkilileri zor durumda bıraktı.

Tesis içerisinden çıkarılan eşyaları yediemine kaldırmak için kamyonet ve traktörlerin hareket etmesi gerginliği artırdı. Zabıta ekiplerinin mahalleliyi sakinleştirme çabası sonuçsuz kaldı.

Tesisin kapısını kapatmaya çalışan bir mahalle sakini ile ona engel olmak isteyen Zabıta Memuru arasında gerginlik yaşandı. Arbede, çevik kuvvet ve mahalle sakinlerinin araya girmesi ile büyümeden engellendi

Darıcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Turgut?un tesislere gelmesinin ardından, yetkililerden malzemelerin kendi himayesine teslim edilmesini istemesi üzerine dışarıya çıkarılan malzemelerin sayımı yapıldı.

Tek tek sayılan masa ve sandalyeler tutanak tutularak Darıcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Turgut?a teslim edildi.

Muhtar Turgut, ? Buranın kullanım hakkı bize aittir. Burada kanunsuz bir uygulama yapılıyor. Burası Darıcı Mahallesi sakinlerinin ortak malıdır. Bizim sözleşmemiz var. Hiç kimse burada gelip tesisi işletemez. Varsa delikanlı gelsin de işletsin? şeklinde konuşarak tepki gösterdi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.