DTSO BAŞKANI BÜYÜK ÇİN GEZİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

DTSO BAŞKANI BÜYÜK ÇİN GEZİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

 İlk önce yüzde ellisi Türk, yüzde ellisi Çinlilerden oluşan bir özerk bölge olan Urumçi'ye gittiklerini söyleyen Büyük "Başbakanımızın ve heyetin geldiğini bilen yüzlerce çoluk çocuk toplanmış. Sırf Başbakana el sallayabilmek adına sabahtan akşama kadar bizi orada beklemişler.?Oradaki cami ve kapalı çarşıyı ziyaret ettik. Türkiye'den binlerce kilometre uzaktaki insanlarımızın Türk heyetini benimsemesi beni gerçekten etkiledi. İnanın sadece Başbakan değil heyette kim varsa bizlerle fotoğraf çektirebilmek için bir mücadele verdiklerini gördüm. Yani anlıyorum ki sadece Türkiye içerisinde değil dünyanın her tarafındaki insanların Türkiye'den beklentileri var o tablo beni duygulandırdı" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Pekin ziyaretlerini değerlendiren Büyük, işadamları ile toplantılar yaptıklarını belirterek "Başbakanımız Çin Başbakan yardımcısı ile yapılan bir toplantıda iş adamları bir araya geldiler. Orada da bir günümüz geçti.?Ertesi gün Çin'deki ticaretin başkenti olan Shanghai'a geçtik tabiri caizse Türkiye'nin İstanbul'u gibi orası da devasa bir kent. Ben şahsen Çin'i bunu şekilde düşünmüyordum. Dünyanın en büyük ekonomisi en büyük nüfusuna sahip ama ticaretinin bu kadar canlı olabileceğini düşünemiyordum. Sadece Shanghai'de dört bin tane gökdelen olduğu söyleniyor New York'tan daha fazla, büyük bir ülke ticareti hareketli" dedi.
Büyük, Çin'in dünya ekonomisinde Amerika'dan sonra ikinci ülkesi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "İhracat rakamları çok. Dış ticarete fazlalık veriyor, açık vermiyor. 5 günlük dolu dolu bir programımız oldu. Giderken ve gelirken Başbakanla ve Bakanlarla sohbet imkanı bulduk. Yorucu bir gezi oldu ama faydalı bir gezi oldu. Türkiye çok büyük bir ülke zaten Çin'le Türkiye'deki iş adamları da bir paralellik kurdu. Çin'de yeni nesil genç nüfus çok hareketli Türkiye'de de hareketli malum, Türkiye de büyüme hızı yüzde dokuz. Bugün Avrupa'da sıfırlarda eğer inşallah Suriye'deki sıkıntılardan başımıza bir şey gelmezse Türkiye emin adımlarla ilerleyecektir.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.