TÜRSAB ÜYELERİ AKÇAKOCA'DA

 TÜRSAB ÜYELERİ AKÇAKOCA'DA

  Dokuz Değirmenden başlayan gezi, Konuralp Müzesi, Akçakoca'da Ceneviz Kalesi, Aktaş Şelalesi ve Hemşin Cami ile devam etti. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Avrupa Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Aziz Ciga, "Düzce'miz birçok yere göre doğal dokusu bozulmamış nadir bir yerlerden biridir. Birçok kültürün iç içe yaşadığı Düzce bu özelliğiyle dikkat çekiyor" dedi.
Ciga şöyle devam etti: "Öncelikle Doğa Turizmi çevre halkını ilgilendiren bir alandır. Bu nedenle özellikle bu bölgede çevre halkı yerel halk kendi beyinlerinde turizmi bilmeleri ve kazanç haline gelmesi gerektiğini algılamalıdır. Eğer yerel halk bu konuda bilinçli değilse kabul edemiyorsa turizm çok zordur ve başarılı olamaz. Bu nedenle özellikle yerel halk turizmi benimsemeli" diye konuştu.
Düzce Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak ise Turizm Haftası nedeniyle hazırlanan program hakkında bilgi verdi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin gezisinin Düzce için çok yararlı olacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından Akçakoca Dadalı köyü kadınları tarafından hazırlanan mancarlı pide ve ünlü tatlılardan Melen Tatlısı ikramlarda bulunuldu.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.