HASTA VE HASTA YAKINLARI MORAL BULDU

HASTA VE HASTA YAKINLARI MORAL BULDU

11 Nisan Dünya Parkinson Hastalığı Günü dolayısıyla hasta ve hasta yakınları için bir etkinlik düzenlendi.  Hastalığın farkındalığını artırmak için düzenlenen etkinlikte parkinsonun bir son olmadığı vurgulandı.

Düzce Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı tarafından ?Parkinson Günü? etkinliği düzenlendi. Binef At Çiftliğinde yapılan etkinlikte Parkinson hastaları ve yakınları kahvaltıda bir araya geldi.

 

 

 Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Üyesi Doç. Dr. Yıldız Değirmenci?nin katıldığı etkinlik, hastalar ve hasta yakınları için moral günü niteliğinde geçti.

Dünya Parkinson Hastalığı Derneği Üyesi Doç. Dr. Yıldız Değirmenci etkinliğin amacını anlatırken hasta ve hasta yakınları ile bir araya gelmek istediklerini söyledi, Parkinson hastalığının sinsi  başlayan yavaş ilerleyen kronik bir hastalık olduğunu belirtti. Parkinson hastalığının bir son olmadığını vurgulayan Değirmenci, hep birlikte el eleyiz mesajını vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Parkinson hastası eşi ile yaşadıklarını anlatan Kıymet Çakmak, hastalık ve tedavi sürecini katılımcılarla paylaştı.

Babası da bir Parkinson hastası olan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Parkinson yakını olmanın zor olduğunu ve emek istediğini söylerken, yaşama sevincini bırakmamak gerektiğini vurguladı.

Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı da, bu hastalığın son olmadığını belirtirken, Parkinson hastalığı olan ailelerin birlik içinde olması gerektiğini ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan ise, hastalarla daha yakın olup bu hastalığın farkındalığını daha iyi anlatabilmek için böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirtti.

Dünya Parkinson Hastalığı Derneği Üyesi Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, mikrofonumuza Parkinson hastalığını anlatırken,ilerleyici bir hastalık olması sebebiyle hastaların günlük aktivitelerini yavaşlattığını vurguladı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.