KULAKLA İLGİLİ TÜM MERAK ETTİKLERİNİZ BU HABERDE

KULAKLA İLGİLİ TÜM MERAK ETTİKLERİNİZ BU HABERDE

Kulak Burun Boğaz uzmanı Opr. Dr. Ali Fuat Şaşoğlu, yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte oluşabilecek kulak rahatsızlıklarına karşı uyardı. Şaşoğlu ayrıca, kulak temizleme çubukları ve bugünlerde en sık görülen kulak rahatsızlıkları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Kulak rahatsızlıkları ile ilgili tüm merak edilenleri Kulak Burun Boğaz uzmanı Opr. Dr. Ali Fuat Şaşoğlu cevapladı. Kulakların temizliği, rahatsızlıkların belirgin özellikleri ve en çok rastlanan rahatsızlıklar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Şaşoğlu, öncelikle kulak temizliğinde uyarılarda bulunurken, maket üzerinde uygulamalı olarak bilgi verdi.

 

 

YÜZÜCÜ KULAĞINA DİKKAT!

Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte deniz sezonunda rastlanabilecek kulak rahatsızlıklarından da söz eden Şaşoğlu, yüzücü kulağı olarak adlandırılan bu  rahatsızlıkların hissedildiği andan itibaren uzman bir hekimden yardım alınması gerektiğini belirtti.

Şaşoğlu, ? Yaz aylarının gelmeye başlaması ile birlikte insanların denize girecek olması, kulakta tıkanıklık, işitme kaybı ve şiddetli ağrı dediğimiz yüzücü kulağı dediğimiz rahatsızlıklar gözlenebilir. Özellikle Akçakoca bölgesinde çok rastlanan bir rahatsızlıktır. Özellikle ağrının başladığı ve tıkanıklığın hissedildiği andan itibaren uzman bir hekimden yardım alınması gerekiyor. Tedavisi geç kalındığında ağrılar artmaktadır. Dış kulak yolu ile mümkün olduğunca oynanmaması ve kulak sıvısı denilen salgıyı dokunulmaması gerekiyor.? dedi.

TEMİZLEME ÇUBUKLARI İLE KİR İLERİ İTİLİR

Kulak temizlenmesi esnasında temizleme çubuklarının aslında fayda değil zarar getirdiğinin de altını çizen Şaşoğlu, kulak kirinin aslında bir koruma kalkanı olduğunu belirtti.

Kulak kiri denilen salgının kir değil çok güzel bir koruma kalkanı olduğunu vurgulayan Şaşoğlu, ? Dışarıdan gelen mikropların kulak zarına ulaşmasını engelleyen bir salgıdır. Kulak temizleme çubuklarıyla temizleme denilen aşama aslında temizleme değil salgının ileri itilmesi demektir. Temizleme kulak kepçesinden başlayarak parmağın girdiği yere kadar peçete ile silinmesi yeterli olacaktır. Banyodan sonra kurulama şeklinde olması gerekiyor. salgılanan salgının asidik bir yapısı var, insan vücudunda  hastalıklara neden olan bakteriler asidik ortamda ürüyemezler ve yapışkan bir madde olduğu için toz gibi maddelerin kulak zarına ulaşmasını engeller? ifadelerini kullandı.

KİMSE GÖRMEZ RAHAT OLUN

İnsanların kulak kirinden rahatsız olmaması gerektiğini, ? karanlık olduğundan kimse görmez? diyerek esprili bir şekilde anlatan Şaşoğlu, ani işitme kayıplarına da dikkat çekti, bugünlerde en çok rastlanan rahatsızlığın ise orta kulak iltihabı olduğunu belirtti.

Şaşoğlu, ? Kulak kiri denilen maddeyi insanın görmesi mümkün değildir. Kulak temizleme çubukları ile yapılan işlemde kulak içinde bulunan sarımsı madde görülebilir. Dışarıdan hiçbir şekilde görünen bir salgı değildir. Dış kulağın içinde yer alır bu maddeler ve karanlık olduğu için kimseler görmeyeceğinden dolayı rahat olunması gerekiyor. Parmağın ulaştığı yer insanların gördüğü yerdir. Ani işitme kaybında ilk 3 günde çeşitli tedavi yöntemleriyle tedavi edilmesi gerekiyor. Tedavide geç kalındığı zaman kalıcı işitme kaybına neden oluyor. Her kulaktaki işitme kaybı kulak kiri değildir. Bugünlerde orta kulak iltihabi çok şık görülüyor. Kulak kiri her mevsimde oluyor.? Dedi.

Hazır uzmanına gelmişken muayene olmadan olmaz diyen ve kulak hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak isteyen muhabirimiz Sevde Erdem muayene sandalyesine oturdu, hem kendisi hem de izleyicilerimizin aydınlanması için merak edilenleri öğrendi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.