TEOG HEYECANI BAŞLADI

TEOG HEYECANI BAŞLADI

Türkiye genelinde 8. Sınıflara yönelik Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı bugün başladı. 2 gün sürecek olan sınav için güvenlik önlemleri alınırken, sınav yapılan okullarda heyecan hat safhadaydı.

Bugün  ve yarın gerçekleştirilecek TEOG Sınavına Düzce?de 97 ortaokulda, 5 bin 328 öğrenci girecek. Öğrenciler,  6 temel dersten, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi soruları cevaplayacaklar. Sınavda 1111 öğretmen görev yapacak.

 

 

TEOG heyecanı yaşanan okullardan biri de Kültür Eğitim Ortaokulu?ydu. Öğrenciler sabah okul gelerek sınıflarda yerlerini aldılar ve sınavın  ilk oturumunda ter döktüler.

Kültür Eğitim Ortaokulu Müdürü Hikmet Tunçel, TEOG sınavları hakkında bilgi verirken, iki gün yapılacak olan sınavda hangi derslerden sorular yer alacağından da söz etti.

Öğrenciler sınıflarda ter dökerken okul dışında da velilerin heyecanlı bekleyişi vardı. Sınavdaki çocuğunu bekleyen bir anne de en az çocuğu kadar heyecanlandığını söylerken sınav sonrası hedeflerini anlattı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.