GÜNDEME GETİRMİŞTİK!

GÜNDEME GETİRMİŞTİK!

Düzce?de her boş bulunan alanın otopark haline getirildiği bilinen bir gerçek. İstanbul Caddesi üzerinde bulunan ve bir türlü değerlendirilemeyen atıl alan da otopark olarak kullanılırken özel şahıs yeri olan alana engel konuldu. Bundan sonra o alana park eden açlara ceza yazılacak.

Geçtiğimiz aylarda ayakkabıcılar çarşısı üzerinde bulunan atıl alanın açık gözlü sürücüler tarafından otopark haline getirildiğini ve çevre kirliliğine yol açtığını gündeme getirmiştik. Sürücülerin şehir merkezinde otoparklara para vermemek için park ihtiyacını giderdiği alan, tam da şehir merkezinde çirkin bir görüntü yaratıyordu.

 

 

Düzce?de son yıllarda artan araç sayısı, çevre kirliliğinin sadece yerlere saçılan çöple olmadığını ortaya çıkartırken, depremde yıkılmış binalardan kalan alanlar da adım başı otoparka rastlanmasına yol açtı.

  İl Trafik komisyonu kararı ile İstanbul caddesine park yasağı getirilince sürücüler yeni alternatif park alanları üretti.Adım başı açık otoparkların yer aldığı şehir merkezinde boş alanlar ise uyanık sürücüler tarafından bedava otoparklara çevrildi.

İstanbul Caddesi üzerinde bulunan ve ayakkabıcılar çarşısının hemen üstünde yer alan atıl alan da bedava otopark olup çıkmıştı.  Hukuki bir süreç yaşandığı için değerlendirilemeyen alan otopark olarak kullanılarak görüntü kirliliği ile birlikte çevre kirliliğine adeta katkıda bulunuyordu.

Ancak artık o alana uyanık sürücüler park edemeyecek. Özel şahsa ait yer olan alana uyarıcı tabela konulurken, tabelada, bu alana artık park yapılmaması istendi, park yapanlara ceza uygulanacağı belirtildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.