HİKMET AKIN?DA BİLİM FUARI

HİKMET AKIN?DA BİLİM FUARI

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen proje kapsamında Hikmet Akın Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan icatlar görücüye çıktı. Bilim Fuarında öğrenciler hayatı kolaylaştıracak ilginç ve yararlı çalışmaların altına imza attılar.

Hikmet Akın Ortaokulu Öğrencileri ,Teknoloji Tasarım Dersi kapsamında yapmış oldukları çalışmaları görücüye çıkardılar. TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen proje kapsamında öğrenciler, yapmış oldukları çalışmaları sergileyerek hangi amaç ile yaptıklarını  davetlilere anlattılar. Bilim fuarında 32 farklı eser sergilendi.

 

Teknoloji Tasarım Öğretmeni Birsan Sarı, öğrenciler tarafından birbirinden güzel ve ilginç projelerin yapıldığını söylerken, sergide hani bölümlerden eserlerin yer aldığını anlattı.

Sarı, ?Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında yapılan bir anlaşmadır. 4006 TÜBİTAK bilim fuarını gerçekleştiriyoruz. Sergimizde toplam 32 proje yer almaktadır. Teknoloji Tasarımda 12, Yabancı dilde 6, Fen Bilimleri 6, Türkçe 4 ve Matematik 3 proje yer almaktadır. Birbirinden güzel projeler sergileniyor. Projeyi öğrenciler ile paylaştığımda çok heyecanlandılar. Projeyi duyan öğrenciler ilginç ve güzel projeleri hayata geçirdiler? ifadelerini kullandı. 

Bilim Fuarının ilginç eserlerinden biri olan Düğünlerde, sünnetlerde mekanların dikkat çekebilmesi için yapılan dekoratif kapının mucidi Sema Bur Koçkan, projesini insanların beğeneceğine inandığını söyledi.

Koçkan, ? Yaptığım proje teknoloji ve tasarım projesidir. Dekoratif kapı yaptım. İnsanların standart kapı modellerinden sıkılmış olmasından dolayı bu projeyi hayata yaptım. Düğün yapılacak olan evler, sünnet düğünleri yapılacak alanlarda projem kullanılabilir. İnsanların beğeneceğini düşündüğüm için bu projeyi yaptım. Eğer beğenilmesi halinde marangozlar tarafından bu proje geliştirilebilir. Projeyi geliştirmek 3 hafta gibi bir zamanımı aldı, 2 hafta da yapım süreci geçti? dedi.

Projesinin termos olduğunu belirten Fatma Zehra Merttürk, kendi termoslarının köpükten yapıldığını söyledi.

Fatma Zehra Merttürk ? Bu projeyi basit şekilde ısı yalıtımını gözlemlemek için yaptık. Diğer termoslarda hava yalıtımı kullanılırken bizim yapmış olduğumuz çalışmada köpük kullandık. Soğuk ve sıcak içeceklerimizi termosumuza koyduğumuzda ısı kaybı olmuyor. Usun süre sıcak ve soğuk kalabiliyor? şeklinde konuştu.   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.