ELEŞTİRİLERİ CEVAPLADI

ELEŞTİRİLERİ CEVAPLADI

15 yaşından küçük çocuklar tecavüzcüleriyle evlendirilip 5 sene boyunca takip mi edilecek? TBMM Boşanma Komisyonu ile ilgili işte bu çok tartışılan ve cevabı merak edilen sorunun cevabını AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşi verdi. Keşir iddialara çok sert çıktı.

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir?in Başkanı olduğu Aile Bütünlüğünün Korunması ve Boşanmaları Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamlamasının ardından hazırlanan sonuç raporuyla ilgili tartışmalar da beraberinde geldi. Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Duygu Demirdağ ile İnsanlık Hali programında eleştirileri yanıtladı.

Raporda, 15 yaşından küçük çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilip 5 sene boyunca takip edileceği yönünde öneri olduğu ile ilgili iddialarla ilgili konuşan Keşir, bunun akla zarar bir düşünce olduğunu söyledi.

 

3 BİN AİLE VAR

Keşir, ?Bunları kabul edebilmek için her şeyden önce insanın akıl sağlığının yerinde olmaması lazım.2005 yılında çıkan bir kanun var. Çocuk istismarını düzenleyen bir kanun. Cezaları ortada. Komisyon çalışmalara başladığında böyle bir gündemimiz yoktu.Çalışmalar devam ederken bize bir talep geldi ve bir aileyi komisyonda dinledik. Sivas?tan gelen Leyla Tan mağduriyetini anlattı. 14 yaşında kaçarak evlenmiş 17 yaşında bir gençle. Evliliği devam ederken erken evlilik tespit edildiği için eşine dava açılmış.Cezası onanmış ve 8 yıl ceza almış.2 yıldır da eşi mahkum.Bu şekilde 3 bin aile olduğunu Leyla göz yaşları içinde anlattı.? Dedi.

Komisyon toplantıların şeffaf ve basına açık yapıldığını söyleyen Keş, bu tartışmaların yapıldığı toplantıda iktidar ve muhalefet üyelerinin de olduğunu vurgularken, komisyon üyesi CHP Milletvekili?nin böyle şikayetler olduğunu, evlilikler sağlıklı ise yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söylediğinin tutanaklarda yer aldığını belirtti.

 

 

ERKEN EVLİLİKLER ASLA ÖZENDİRİLMEMELİ

Keşir, ? 3 bin ailenin eşlerinden ayrı kalarak hem ekonomik hem sosyal yoksunluğa düşmek ve çocukların babasız kalmasından kaynaklanan bir mağduriyet bize ifade edilen. Bizim söylediğimiz şu. Erken evlilikler asla özendirilmemeli, cezalar aynen kalmalı.Fakat bu 3 bin aile için özel bir düzenleme yapılabilir mi. Bu soruyu soruyoruz biz raporumuzda. Cezalar onanmış. 2 ,3 yıl çekilmiş, ancak bu 3 bin aile için cezaların kalan kısmı denetimli serbestlikle çekilebilir mi ya da, ilgili meslek örgütleri, STK?lar ve kamu kuruluşları bunun nasıl çözüleceği ile ilgili çalışma yapabilir mi şeklinde bir öneri var.? Şeklinde konuştu.

Raporda düzenlemenin ?özendirilmemek kaydıyla? ibaresinin yer aldığını belirten Keşir, kızların erken evlendirilmesini özendirmek ya da tecavüzcüsüyle evlendirilmesini önermenin akla zarar bir düşünce olduğunu yineledi.

 

KESİN HÜKÜM VAR

Keşir, ? Bunu hayal etmek bile akla zarar.Zaten komisyon raporları bir tespit yapar ve çözümle ilgili öneride bulunur. Ne kanun hükmündedir, ne kanun maddesi düzenler. Biz sadece bunun bir sorun olduğunu ve böyle çözülebilir şeklinde bir öneri getirdik.Geleceğe matuf olmaması ile ilgili de çok kesin hüküm var raporda.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.