MHP LİDERİNİ ARIYOR

MHP LİDERİNİ ARIYOR

MHP?de çağrı heyetinin aldığı olağanüstü kongre tarihi ile ilgili Yargıtay?ın kararının ardından partililer bugün Büyük Anadolu Otel önünde toplanmaya başladı.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onamasından sonra çağrı heyeti tarafından 19 Haziran Pazar günü kongrenin yapılması yönünde aldığı karara istinaden partililer kongrenin yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde toplanmaya başladı. Otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, trafik nedeniyle partililer otelin bulunduğu yene yürüyerek ulaşmaya çalışıyor. Polis otelin önünde partililerin tamamını ararken, kongrenin yapılacağı salona ise sadece delegeler alınıyor.

 

 

BAHÇELİ GENEL MERKEZDEN TAKİP EDECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yasal olmadığını söylediği kurultay ile ilgili gelişmeleri takip etmek üzere partisinin genel merkezine geldi. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Büyük Anadolu Otelinde yapılan Olağanüstü 6. Büyük Kurultay ile ilgili gelişmeleri Genel Başkan Yardımcıları Şevkat Çetin, Semih Yalçın ve Emin Haluk Ayhan ile birlikte MHP Genel Merkezinden takip ediyor.

 

 

PARTİLİLER İLE POLİS ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

MHP Tüzük Kurultayı?nın yapılacağı otele girişler devam ediyor. Kongrenin yapıldığı otele delegelerin giriş yaptığı kapıdan girmek isteyen partililer ile polis arasında arbede yaşandı. 


MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı?nın yapıldığı otele girişler devam ediyor. Hem delegeler hem de partililer kongrenin yapıldığı otele gelmeye devam ediyor. Bazı partililer, kongrenin yapılacağı alana delegelerin giriş yaptığı kapıdan girmek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri ile partililer arasında tartışma çıktı. Ardından ise çevik kuvvet ekipleri önlem aldı. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından partililer kendileri için ayrılan kapıdan giriş yaptı. Diğer yandan, partililer alana giriş yaptığı sırada ?Ülkücü hareket engellenemez? sloganları attı. 

 

 

ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

 

MHP Tüzük Kurultayı'nda salt çoğunluk sağlandı. 


MHP Tüzük Kurultayı, Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleşiyor. Çağrı Heyeti Başkanı Ayhan Erel, salt çoğunluk olan 596 sayısına ulaşıldığını açıkladı. Erel, imza atmayan delegelerin de imza atması gerektiğini söyledi. Diğer yandan ise, kongrenin yapılacağı salona MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin posteri asıldı. 

752 DELEGE KATILDI 

MHP'de tüzük kurultayı, 752 delegenin imzası ile başladı. Tüzük kurultayında divan oluşturuluyor.

ALINACAK KARAR YASALDIR 

Milliyetçi Hareket Partisi Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağar, "Kurultayımızın meşruiyeti Türk mahkemeleri tarafından tescil edilmiş ve onaylanmıştır. Dolayısıyla kurultayımızın toplanması ve alacağı kararlar yasaldır, meşrudur ve yerindedir" dedi. 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kurultayı başladı. Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağar, heyet olarak mahkemenin verdiği kararın uygulanmasını için görev yaptıklarını kaydederek, adaletten sapmayacaklarını ifade etti. Sağar, "Türk adaleti tarafından verilen görevi tarafsız bir şekilde yerine getireceğiz. Kimse şüphe etmemelidir ki, bugün bu salondan çıkacak karar her ne olursa olsun saygı duymak ve kabul etmek zorundadır. Başta Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere Türk kamuoyu bu konuya bu hassasiyetle yaklaşmalıdır. Burada toplanan kurultayımızın meşruiyeti Türk mahkemeleri tarafından tescil edilmiş ve onaylanmıştır. Dolayısıyla kurultayımızın toplanması ve alacağı kararlar yasaldır, meşrudur ve yerindedir" dedi.
Kurultay başlamasından sonra MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, Sağar konuşurken salona geldi, Akşener ile birlikte salona giren bazı partililer "Başbakan Meral" sloganları atarken, salondaki diğer partililer de Akşener taraftarlarını protesto etti. 

DELEGE TEK LİSTE İSTİYOR

MHP Olağanüstü Kurultayı 752 delegenin imzasıyla başladı, delegeler salonda ?Tek Liste? sloganları attı. 
MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Kurultayı, 752 delegenin imzasıyla resmen başladı. Bazı delegeler, divan başkanlığı için iki ismin aday gösterilmesi üzerine ?Tek liste? diyerek slogan attı. Kurultayın yapılacağı salonda seçim için hazırlıklar devam ediyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.