EMEKLİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR

EMEKLİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR

DİSK Emekli Sen Düzce Temsilcisi Halis Aksakal,  ?Emekliler kandırılmayı değil, sorunlarına çözüm bekliyor? diyerek, emeklilere önerilen promosyon rakamlarını kabul etmediklerini belirtti.

Emeklilerin sorunlarının çözülmediğini ve haklarını alamadıklarını söyleyen DİSK Emekli Sen Düzce Temsilcisi Halis Aksakal, emekli sorunlarının görmezden gelindiğini savundu.

 

 

Aksakal, ? Yeni Kurulan Yıldırım Hükümeti de önceki AKP hükümetleri gibi emeklilerin sorunlarını görmezden geliyor. Emeklileri yok sayıyor. Ülkemizde yaklaşık 11 Milyon emekli büyük zorluklarla yaşam mücadelesi verirken, gerek R.Tayip Erdoğan, Gerek Ahmet Davutoğlu?nun başbakanlık yaptığı hükümetlerdeki uygulamaları bu hükümet de aynen sürdürüyor. Emeklilerden yana çözüm üretilmiyor.? Dedi.

 İşçi, Memur, Bağ-Kur  emeklisinin ayrıştırıldığı ve her gruba farklı uygulama yapıldığını söyleyen Aksakal, bu dağınıklığın sorunların çözümünü, hak aramayı olumsuz etkilediğini ifade etti.

Aksakal, ?Çalışanların, emeklilerin, üreticilerin büyük çoğunluğunun suskunluğu AKP li Yıldırım Hükümeti? ne de cesaret vermektedir. Mahkemelerde kazanılan elektrikte, suda vb. de KAYIP-KAÇAK bedelleri bu hükümet tarafından yasa çıkartılarak haksız bir şekilde halka ödettirilmiştir. Özel Enerji Şirketleri kollanmıştır.  Örtülü ödeneklerin kullanımı katlanarak hızla artmıştır. Gelirine dayalı değil de, dolaylı ? değişik kalemlerle (ÖTV-KDV) alınan, halktan toplanan vergilerin faturası dar gelirliye, emekliye, işçi ve memura, çalışana kesilmesi bu hükümet tarafından devam ettirilmiştir.? Şeklinde konuştu.

Emeklilerin promosyon maslı ile kandırılmaya çalışıldığını vurgulayan Aksakal, AK Parti Hükümetine memnuniyet oluşturulmak istendiğini ancak bu çabaların yaşam mücadelesi veren emekliler tarafından boşa çıkarılacağını söyledi.

 Aksakal, ? Emekliler bu yalana kanmıyor ve kanmayacaktır da. Herkes biliyor Hükümet promosyon konusunda Banka Sermayesinin yanında olmuştur. Önerilen promosyon rakamlarını biz emekliler kabul etmiyoruz. Bu rakamlar insani değil, vicdani hiç değildir. Siz Sendika Yasamızı, Promosyon Yasasını çıkartın, biz almasını biliriz.  Emeklilerin Maaşları artırılarak açlık sınırından kurtarılmalıdır. Öğretmenlere ek gösterge sözü yerine getirilmelidir. Polislere verilen ek gösterge öğretmenlere de verilmelidir. Davanın sonuçlanması beklenmeden Hükümet öğretmenlerin ek göstergelerini 3600 e yükseltmelidir.? Dedi.

DİSK Emekli Sen Düzce Temsilcisi Halis Aksakal, Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan çatışmaların son bulmasını, akan kanların durmasını, barış dilinin egemen olmasını isterken, ? Anaların ağlamasını, Gencecik canların toprağa düşmesini, sivillerin ölmesini istemiyoruz? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.