DAGEM ve HADD PETEK PETEK UMUT İŞLİYOR

DAGEM ve HADD PETEK PETEK UMUT İŞLİYOR

 

 Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ile Hisar Anadolu Destek Derneği (HADD) işbirliği ile başlatılan sosyal sorumluluk projesi,  dev bir işletme olma yolunda hızla ilerliyor.

 

UNDP-Coca Cola (Birleşmiş Milletler Coca Cola) destekli ve ID00079881 nolu Queen Bee (Kraliçe Arı) projesinde; 50 kovan ile arıcılığa başlayan 22 genç kız, daha sonra TUŞBAL kooperatifini kurarak bu yıl 460 kovanlık bir işletmenin sahibi oldular. Bal üretiminin yanı sıra kraliçe ana arı üretimi de yapan kooperatif üyesi genç kızlarımızın hedefinin artık çok büyük olduğu gözlendi.

 

 ?Queen Bee? projesi kapsamında girişimci kızlara DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu tarafından ana arı üretim kursu verilerek  kurs sonunda en başarılı 10 kızımıza Tarım Bakanlığı izinli yasal ana arı üretim sertifikası verildi. DAGEM müdürü liderliğinde sürdürülen eğitimlerde DAGEM, kraliçe arı üretiminin yanı sıra gelecek yıl arı sütü üretimine de başlamayı hedeflemektedir.

 

Projenin başarıyla uygulanması sonucu bu yıl da Honey Soup  projesi (Ballı sabun projesi) ile UNDP-Coca Cola tarafından yeniden desteklenen TUŞBAL Kooperatifinin kızları, umutlarını petek petek işlemeye devam ediyorlar. Honey Soup projesinde kızlar ürettikleri bal ve diğer arı ürünlerini doğal sabunlara koyarak hem yeni bir pazar oluşturdular hem de arıcılıktan elde ettikleri ürünleri değerlendirdiler. Bundan sonraki yıllarda da arıcılığı farklı iş kolları ile birleştirerek işletmeyi büyütmeyi hedefliyorlar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.