AVCI?DAN ÖNEMLİ UYARILAR

AVCI?DAN ÖNEMLİ UYARILAR

Düzce SGK İl Müdürü Erkin Avcı, hem sigortalılara hem işverenlere Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kanunu ile ilgili olarak uyarıda bulundu. Bu yapılandırmanın diğerlerinden çok daha avantajlı olduğunu vurgulayarak, yapılandırmanın detaylarını anlattı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren  6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun,  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacaklarını yeniden yapılandırıyor. Yapılandırma,  2016 Haziran ayı ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını ve bunların gecikme cezalarını kapsıyor.

Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erkin Avcı, yapılandırmanın detaylarını mikrofonumuza anlatırken, kanunun  SGK alacaklarının da önemli bir kısmını kapsadığını belirtti.

 

Avcı, ? Sosyal Güvenlik kanunu açısından baktığımızda yapı, sosyal güvenlik primlerinin hemen hemen tamamını kapsıyor. Emekli keseneği yine yapılandırılacak borçlar arasında geçiyor.İşsizlik sigortası, sosyal güvenlik sigortası destek primi yapılandırmadan faydalanabilecek. İsteğe bağlı sigortalıların pirim borçları, topluluk sigortası prim borçlarının da yapılandırma imkanı var. En önemlisi genel sağlık sigortası prim borçları da yapının içinde yer alıyor.Bu statülerde bizde borcu olanları mutlaka ve mutlaka kurumumuzu ziyaret etmeliler. 5 yıldan fazla borcu olması nedeniyle sildiğimiz sigortalılar var, bu sigortalıların geçmiş dönem ihyaları yapılandırmaya dahil değil. Onlara da herhangi bir indirim söz konusu olmayacak. İdari para cezaları yapılandırmaya dahil. Yapılandırma 31 Ekime kadar devam edecek. Alt yapıda her türlü tedbirimizi aldık. Sorun yaşanmayacak şekilde güzel bir yapılandırma dönemi geçirmeye çabalayacağız.? Dedi.

Eski borçları olanların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyleyen Avcı, peşin ödemelerde yüzde 50 faiz indirimi yapıldığını vurguladı.

Yapılandırmanın iptaline yol açan gerekçeleri de anlatan Avcı, idari para cezalarında da önemli indirimler olduğunu bildirdi.Yapılan ödemelerin eksik olması halinde yapılandırmanın iptali söz konusu ise ödenen borç kadar yapılandırmadan faydalanılacağının altını çizen Avcı, 50 lira altı borçlardan feragat edildiğini açıkladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.