TARLAYA DEĞİL EĞİTİME GİTTİLER

TARLAYA DEĞİL EĞİTİME GİTTİLER

Çilimli?de fındık işçilerinin çocukları tarlaya değil eğitime gittiler. Çilimli Anaokulu tarafından dün akşam hazırlanan programda çocuklar eğitimleri boyunca öğrendiklerini sergilediler, bugün ise sinemaya gittiler.

Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ILO Türkiye Temsilcili işbirliğinde yürütülen "Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Projesi" nin kapanışı dün akşam gerçekleştirildi. Proje kapsamında, Çilimli Anaokulu?nda eğitim gören  4-16 yaş aralığındaki çocuklar için Çilimli spor salonunda program düzenlendi.

Programa, Çilimli Kaymakamı Mahmut Şener, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Çilimli Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda kapalı spor salonunda, Fındık işçilerinin çocuklarının aldıkları eğitimleri içeren fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

Programda çocukların oluşturduğu Türkiye mizanseni salonda büyük alkış aldı. Halk oyunları gösterileri ise beğeni ile izlendi.

 

 

İLK KEZ SİNEMAYA GİTTİLER

Mevsimlik işçilerin çocuklarına yönelik olarak yürütülen proje kapsamında miniklere bugün, Krempark AVM?de film izletildi.

106 çocuğun hayatlarında ilk kez sinemada film izleme şansı yakaladığı etkinlikte miniklerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Hayatlarında ilk kez AVM gören, yürüyen merdivene binen, dev ekranda film izleyen çocuklar için hazırlanan program takdir topladı.

Mevsimlik işçilerin çocuklarını ailelerin rızası ile bir buçuk ay önce başladıkları eğitimler sonrasında geldikleri noktayı anlatan Çilimli Anaokulu Müdürü Nuray Eran, proje kapsamında çocukları sinema izletmeye getirdiklerini söyledi.

Eran, ? Projemiz Çalışma Bakanlığı ve Çalışma Örgütü İHO?nun birlikte yürüttü. Projenin amacı mevsimlik işçilerden çocuk işçilerini önlemeye yöneliktir. 4-16 yaş arası çocukların eğitimden yoksun olduğu yönlerini bir buçuk aylık bir süre zarfında tamamlamaya çalıştık. Proje öncesinde çocuklarımızın aileleri ile birebir iletişime geçiyor, onları ikna ediyoruz. 15 öğrenci ile başladık 106 öğrenci ile eğitimlerimiz devam ediyoruz. Bugün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün katkıları ile çocuklarımıza ilk defa sinema izlettik. İlk kez yürüyen merdivene binen çocukları vardı. Bazı çocuklar bazı imkanlardan yoksun oluyorlar. Diş fırçalamasından tutun da yemek yemesini bilmeyen çocuklar vardı. Sevgi saygı temelinde her şeyin okulda eğitimini aldılar? ifadelerini kullandı. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemal Keskin, mevsimlik işçilerinin çocuklarına yönelik yapılan projenin içinde yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Keskin, ? Bizler sadece mevsimlik işçilerin çocukları için değil bütün aile yapısı ile ilgili oalrak kurulan kampları ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bizler Çilimli Anaokulu tarafından yapılan projeye katılım sağladık. Çocuklara yönelik olarak yapılan projenin neresinde yer alabiliriz diye düşünerek görüşmeler yürüttük. Her aşamada oldu gibi finalde de yer almak istedik? dedi.

Krempark AVM Yöneticisi Mine Met ise sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu tarz projelere her zaman destek verdiklerini belirtti.

Met, ? Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden bizlerle iletişime geçildi ve proje hakkında bilgilendiler. AVM olarak bizler bu tarz projelerin her zaman içinde oluyoruz. Dağıtıcı firmada çocuklarımızın mısırlarını ve içeceklerini karşıladı? şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.