ÇİFTÇİLERE MÜJDELİ HABER

ÇİFTÇİLERE MÜJDELİ HABER

Afetlerden zarar gören çiftçilere müjdeli haber. 1 Ocak- 9 Eylül 2016 tarihleri arasında meydana gelen afetlerden zarar gören çiftçilerin banka ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları bir yıl ertelenecek.

9 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile; çeşitli afetler nedeniyle ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören ve bu durumları il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen çiftçileri sevindirecek haber geldi.

 

 

Çiftçilerin, banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının yüzde 3 faizle bir yıl süre ile ertelenmesine karar verildi.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 1 Ocak 2016 ? 9 Eylül 2016 tarihleri arasında meydana gelen afetlerden zarar gören ve bu Kararname kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesini isteyen çiftçilerin borç erteleme başvurularını nasıl yapacaklarını açıkladı.  ÇKS ve Bakanlık diğer kayıt sistemlerine ilişkin bilgileriyle birlikte dilekçe ile 21 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine ve Hasar Tespit Komisyonu Kararı tarihinden itibaren de 1 ay içerisinde de yazılı olarak ilgili kredi kuruluşlarına müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.