ÖZEL ÖĞRENCİLERİN BİR MAĞDURİYETİ DAHA

ÖZEL ÖĞRENCİLERİN BİR MAĞDURİYETİ DAHA

Yeni eğitim öğretim dönemi başladıktan sonra özel eğitim öğrencilerinin taşıma ihalesi yapılmadığı için derse başlayamadıklarını gündeme getirmiştik. Özel öğrencilerin yaşadığı mağduriyet sadece taşıma ile ilgili değil. Öğrencilerin yemek ihalesinin de henüz yapılmadığı öğrenildi.

Özel eğitim öğrencileri için bu eğitim öğretim yılı sorunlarla başladı. Ders zili geçen hafta itibarıyla çaldı. Ancak özel eğitim öğrencileri için ne ders zili çaldı ne de okulda yiyecekleri yemekler hazırlandı.

 

 

Düzce?de 66 bin 675 öğrenci ders başı yaptı. Ancak bu rakamlar içinde özel eğitim alan öğrenciler yok. Yaklaşık 1000 civarında özel eğitim öğrencisi için bu sene eğitim öğretim çok zor geçecek. Hala servis ihalesi yapılmadığı için eğitime başlayamayan engelli öğrencilerin, okullarda yiyecekleri yemeklerde henüz ayarlanmış değil. Onlar, engellerini aşıp eğitim alarak hayatlarına yeniden ve düzenli yoluna koymanın peşine düşmüşken İl Milli Eğitim Müdürlüğü?nün özel eğitim öğrencilerine ve çocuklarının geleceğinden endişe duyan velilerine neden böyle bir uygulamayı reva gördüğü ise bilinmiyor. Taşıma sektesine uğrayan öğrenci veliler, bu yıl yetkililerin zamanında gerekenleri yapmaması nedeniyle sefertası ile çocuklarına yemek taşıyacak gibi görünüyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.