4 AY İÇİNDE BİTECEK

4 AY İÇİNDE BİTECEK

İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Düzce İş Merkezinde tadilat çalışmaları devam ediyor. 1999 depremleri öncesinde 5 katlı olan ve yıkılan bugün 2 kat olarak hizmet veren bina yeni düzenlemesiyle, eski binaların estetik hale getirilmesi için uygulanacak projenin ilk örneği olacak.

Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan İl estetik Kurulu, özellikle İstanbul caddesi üzerindeki eski binaların tek tip olması için bir çalışma başlattı. Yeni uygulamanın ilk örneği ise geçtiğimiz ay tadilat çalışmalarının başladığı Düzce İş Merkezi olacak.

 

1999 depremleri öncesinde Düzce?nin en büyük iş merkezi olan binanın bir kısmı depreme direnememiş ve yıkılmıştı. Binanın ayakta kalan kısmından kat alınarak 2 kata düştürüldü ve bugünkü iş merkezi oluşturuldu.

Ancak zamanla dış görünüş olarak gözü yorar hale gelen ve yıpranan bina geçtiğimiz ay tadilat yapılmaya başlandı.

Uzun süredir Düzce İş Merkezinde bürosu bulunan Avukat İsmail Can, dış cephe düzenlemesiyle ilgili bilgi verirken, iş merkezi maliklerinin daha düzenli bir ortamda faaliyetlerine devam edeceğini, binanın 3-4 ay içinde biteceğini söyledi.

Can, ? 1999 depremlerinden sonra Düzce?de binalarda çok büyük hasarlar meydana gelmişti.Düzce iş merkezinde de iki blok vardı. Bir blok depremden sonra tamamen çöktü. Biz de kalan 5 katlı binadan 3 kat alarak 2 katlı bina haline getirdik. O günkü şartlarda çatıda ve dış cephede gerekli düzenlemeleri yaptık. İnsanlar ticaretlerine devam ettiler. Maalesef İstanbul caddesinde bulunan bu binada bir görüntü kirliliği hasıl oldu.Belediyede Estetik kurulu kurulduğunu öğrendik, başvurduk.Başkanımız ve yardımcıları bize destek olarak ihaleye çıkardılar. İhale yapıldı. Bu binada tapu ve iskan problemleri 99 yılından beri devam etmekteydi.Biz de buranın yapım komisyonu olarak sıcak baktık, projeler hazırlandı. Çatı akmaya başlamıştı. Çatı, dış cephe ve sundurmalarla ilgili bir proje yapıldı. Metrekarelere göre kat malikleri katkıda bulunarak, yapıyı hem yasal hem estetik hale getirmek için çalışmaları başlattık.3 ya da 4 ay içinde binamız faal duruma gelecek. Burada oturan insanlar temiz ve düzenli ortamda ticari faaliyetlerini devam ettirecekler. Klimaları çatıya yerleştirerek görüntü kirliliğini de önleme istiyoruz.? Dedi.

Düzce İş Merkezi tadilat işini alan Firmanın sahibi Fikri Tezcan ise, Belediye Başkanı Mehmet Keleş?in hayali olan, eski binaların düzenlenme çalışmasının Düzce İş Merkezinden başladığını belirtti.

Tezcan, ? Modern şehirde yaşamak tüm Düzcelilerin hakkı. Dış cephelerle ilgili düzenlemeleri artık Estetik Kurulu onaylıyor.Vatandaş projesini çiziyor. Kurul onay verirse vatandaş ya kendisi yaptırıyor ya da belediyeden destek alıyor. Yani bina sahipleri istedikleri firma ile anlaşabiliyorlar. Biz çalışmalara başlamadan önce çatı çökmek üzereydi.Sıvalar dökülüyordu. Hızlı bir şekilde çatıyı söktük, ufak tefek sıkıntılar yaşandı. Binanın dışındaki klimalar sökülecek. Dış görünüşü güzel olan bir bina yapmak istiyoruz.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.