BARO BAŞKANI?NDAN 10 ARALIK MESAJI

BARO BAŞKANI?NDAN 10 ARALIK MESAJI

Düzce Baro Başkanı Azade Ay, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajında dünyada yaşanan ihsan hakkı ihlallerine dikkat çekti.

Temel insan haklarının korunmasına dair birçok uluslararası sözleşmenin kaynağını teşkil eden, insanlık tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 68. yıldönümü kutlanıyor.

Hak ve özgürlüklerin eşitlik temelinde ve ayrımcılık yapılmadan tüm bireyler için geçerli olduğunu dünya milletlerinin ortak girişimiyle kayıt altına alan ve 'İnsan Haklarının Anayasası' olarak nitelendirilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Kabulünün yıldönümü dolayısıyla Düzce Baro Başkanı Azade Ay bir mesaj yayınladı.

Ay mesajında, temel insan haklarının korunmasının demokrasinin gereği olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün 68. Yılında,  din , renk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın , sayısız mücadeleler sonunda  kabul edilmiş , insanın insan olmasından kaynaklanan haklara daha bir sıkı sarılmak temel hedefimiz olup, ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü  dönem itibariyle başta yaşam hakkı ve adil yargılanma  hakkı olmak üzere bütün temel insan haklarının korunmasının demokrasimizin gereği olduğunu önemle hatırlatır, Düzce Barosu olarak insan hakları evrensel bildirgesi ve Anayasamızın içerdiği çerçevede  her türlü hak ihlalinin karşısında olduğumuzu bildirir, bu vesile ile Dünya İnsan Hakları Gününüzü Düzce Barosu adına kutlarım.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.