ESNAF TEDİRGİN

ESNAF TEDİRGİN

Düzce?de  dolaşan sahte paralar esnafın canını bir hayli sıktı. Son birkaç gündür piyasada çok sayıda sahte para olduğunu söyleyen esnaflar,  100 TL'lik sahte banknotların piyasada adeta cirit attığını belirttiler.

Bir kaç gündür piyasada dolaşan sahte para esnafı tedirgin etti. Piyasaya birkaç gündür sahte yüzlük banknotların sürüldüğü de kulaktan kulağa dolaşmaya başladı.

 

 

Paranın sahte olduğunu bir süre sonra anlayan esnaflar, daha sonra öğrendiklerinde iş işten geçerken, binlerce lira zarar ediyor.

Kimi esnaf sahte parayı paylaşarak teşhir ederken, kimileri ise müşterilerden aldıkları paralara daha temkinli yaklaşıyor. Son günlerde bölgede artan sahte para olayı nedeniyle zor durumda olan esnaf, yetkililerinden yardım istedi. Kazandıkları parayı sahte para ile kaybettiklerini söyleyen esnaf, ?Birçok arkadaşımız bu şekilde kandırıldı. Bu sıkıntı karşısında paraları kontrol etmemiz, müşterilerimizin alınmasına neden oluyor. Kontrol etmezsek de bu sefer bizler zarar ediyoruz. Bu çerçevede yetkililerimizden bu sıkıntımızı çözmelerini istiyoruz? dediler.

Sahte paraların özellikle işyerlerinin kalabalık ve yoğun olduğu saatlerde kullanıldığını dile getiren esnaflar, ?Bizler yoğunluk sırasında müşterileri bekletmemek adına hızlı bir şekilde hareket etmek zorundayız. Hal böyle olunca da kimin sahte parayı verdiğini bilemiyoruz? ifadelerini kullandılar.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.