1 SAATLİĞİNE DE OLSA...

1 SAATLİĞİNE DE OLSA...

Otizm rahatsızlığı olan Berat?ın mehter olma hayali gerçekleşti. Berat mehter kıyafeti giydi, bayrak taşıdı, davul çaldı. Hayalini gerçekleştiren Berat?ın mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

Bir Umut özel Eğitim Rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Otizmli 8 yaşındaki Berat Kaya mehter olmayı çok isteyince, eğitimcileri onu mutlu etmek için Düzce Belediyesi  Mehterhanesinin yolunu tuttular. Sürekli mehter marşları dinleyen ve mehter kıyafetlerini çok seven Berat?ın hayali eğitmenleri sayesinde gerçekleşti.

 

Düzce Belediyesi Kültür İileri Müdürlüğüne bağlı Mehterhanede özel kıyafetleri giyen Berat, sevinçten ne yapacağını şaşırırken, bu hayalini gerçekleşmesini sağlayan Öğretmeni, Onun özel ilgi alanını desteklemek için  mehterhaneye geldiklerini söyledi.

Mehter kıyafetleri için yaşadığı mutluluk gözlerinden okunan Berat, davul çaldı, hayal ettiği mehteranlığı doyasıya yaşadı.

Mehterhane yetkilileri, Berat gibi gönülden isteyenlerin nasıl mehter olacağını anlatırken, öncelikle Düzce Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurulması gerektiğini bildirdiler. Ayrıca mehterin ruhsal olarak da tedavi etkisi olduğunu kaydettiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.