BOĞAZİÇİ'NİN GİRİŞİMCİ KADINLARI

BOĞAZİÇİ'NİN GİRİŞİMCİ KADINLARI

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ?Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu? Dünya Kooperatifçilik Günü olması sebebi ile ?Kırsal Alanda Kooperatif Örgütlenmesi ve Kadın? konusunu gündeme getirdi. Toplantıya Düzce?den Boğaziçi kadın Kooperatifi katıldı.

Toplantı KEFEK Başkanı Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında, ?Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu? Başkanı Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile diğer komisyon üyeleri Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ve Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan?ın katılımları ile gerçekleştirildi. Ayrıca Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay da toplantıda yer aldı.

Toplantıya Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı katılım yaparak sunumlarını yaptı.

Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsalda kadınlara yönelik verilen eğitim ve yayım hizmetleri sonucu başarılı ve örnek teşkil eden kurucusu ve ortaklarının çoğunluğu kadınlardan oluşan Aksaray, Amasya, Düzce, Eskişehir, Hakkâri ve Zonguldak illerinden katılım sağlayan kadın kooperatifleri de kooperatiflerinin faaliyet alanlarından, deneyimlerinden, karşılaştıkları sorunlardan bahsettiler. Düzce? den ortakları tarafından orman kırsalından karaçam, ıhlamur, kestane, ceviz gibi ağaçlardan tohumlar toplanarak orman fidancılığı üretimi ve bakım işleri yapan kadın kooperatifimiz S.S. Boğaziçi Beldesi Yazlık Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Esra ŞİMŞEK, kooperatiflerinin kuruluş amacından, üyelerinden, çalışma faaliyetleri ve karşılaştıkları sorunlar konularında bilgi verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.