DÜZCELİLER HASTANELİK OLDU

DÜZCELİLER HASTANELİK OLDU

Aniden düşen hava sıcaklıkları ve kar yağışı beraberinde hastalıkları da getirdi. Yoğun yağan karın ilk gününde hasta olan Düzceliler hastanelerin acil servislerini doldurdu. Kar yağışı ve soğuklar, Düzcelileri en çok üst solunum yolu şikayetleri ile hastanelik etti.

Son bir kaç gündür mevsim normallerinin üstünde seyreden havalar yerini kar ve soğuğa bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü?nün  tahmin ettiği kar ve soğuk dünden itibaren bölgemizi ve ilimizi esir aldı.

Son birkaç gündür güneşli ve ılık geçen Kış mevsiminde hava sıcaklıkları cumartesi günü mevsim normallerine kadar düştü. Aniden düşen hava sıcaklıkları yoğun kar yağışı ile sonlanınca Düzceliler hastanelik oldu.

En çok vaka, üst solunum yolu hastalıklarında yaşanırken, nezle, grip gibi şikayetlerle acil servisi dolduran vatandaşlar için doktorlar seferber oldu.

Kar yağışının ilk gününde 8 saat içinde 500 üst solunum yolu şikayeti ile acil servise koşan Düzceliler , acilde hareketliliğe yol açtı.

Soğukların hissedilir şekilde düşmesi ile birlikte uzmanlar da  vücudun sıcak soğun dengesinin korunması konusuna dikkat çekerken, terli iken soğuk havaya çıkılmaması, bol bol vitamin içeren besinler yenmesi konusunda uyarılarda bulundular.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.