KÜLTÜREL MİRAS TAŞIYORLAR

KÜLTÜREL MİRAS TAŞIYORLAR

Kültür Bakanlığı tarafından yürütülen proje ile Düzce?de farklı sanatlar icra eden 8 kişi somut olamayan kültürel miras taşıyıcıları olarak Sanatçı Tanıtım Kartı sahibi oldular.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ?Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Tespit ve Kayıt İşlemleri? çalışması ile somut olamayan kültürel miras taşıyıcılarının tespiti, değerlendirilmesi belirli ölçütlere sahip olanların, Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kayıt edilmesi, üretimlerinin teşvik edilmesi ile geleneksel kültürün yaşatılması amaçlanıyor..

Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı, somut olmayan kültürel mirasın belirli unsurlarının icra edilmesi ile yeniden yaratılması için gerekli bilgi ve becerilere haiz olan ve bunların aktarımını sağlayan kişiler olarak tanımlanıyor.

2016 yılsonu itibariyle ilimizden, ? Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı? olarak belirlenirken, bu kişilere verilen ?Sanatçı Tanıtım Kartı? sahibi olan 8 kişi bulunuyor.

Ebru Sanatçısı İbrahim Sami Özen, Zakir Muhammet Kılıç, Zakir Hüseyin Gök, Halk Şairi Bayram İlhan, Çerkes kemençesi Yapımcısı Faysal Şakuç, Baston yapımcısı Sezai Kaşkır, Sedef Kakma Sanatçısı Reşit Opak ve Hüsn-i Hat sanatçısı Ebubekir Altıok, farklı icra dallarıyla bu kartı almaya hak kazandılar.

İL Kültür Turizm Müdürlüğü?nün, Düzce?nin kültürel hayatına katkı sağlayacak olan ? Somut Olmayan Kültrel Miras Taşıyıcılarını? tespit etme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.