İLGİNÇ VE ANLAMLI ETKİNLİK

İLGİNÇ VE ANLAMLI ETKİNLİK

7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Görme Engelliler haftası dolayısıyla Düzce Özel Eğitim Merkezi Eğitim Okulunda bir program düzenlendi. Programda belediye Başkanı Mehmet Keleş ve gazetecilerin gözü bağlanarak görme engellilerle empati kurmaları istendi. İşte o anda ilginç anlar yaşandı.

Görme engelliler haftası dolayısıyla Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi tarafından Düzce Özel Eğitim Merkezi Eğitim Okulunda bir etkinlik düzenlendi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Başkan Yardımcısı Ali Güney ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit?in katıldığı programda, Başkan Keleş engelli öğrencilerle bir çok etkinlik gerçekleştirdi.

Başkan Keleş öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdi, bilardo ve masa tenisinde rakipleri ile kıran kırana mücadele etti.

Daha sonra yine öğrencilerin el becerilerini ortaya çıkarmaya fırsat buldukları atölyeyi gezen Başkan Keleş, öğrencilerin yaptığı biblolardan belediye için 50 Tane sipariş verdi.

Başkan Keleş, Okul Müdürü Muhammet Selçuk?tan çalışmalar hakkında bilgi alırken, okuldaki incelemelerin ardından Başkan Keleş başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Düzce Tv Haber Müdürü Hülya İşcan ve Anadolu Ajansı Temsilcisi Ömer Ürer?in gözü bantlandı, görme engellilerle empati kurmaları adına yön bulmaları istendi. O anda objektiflere ilginç görüntüler yansıdı. Başkan Keleş bir baston ve refakatçi yardımı ile yolunu bulmaya çalışırken espriler de havada uçuştu.

Yön bulma ve kısa bir yürüyüşün ardından öğrencilerin hazırladığı yemek masasında yine gözlerdeki bantlarla kahvaltı tabağındaki yiyecekler yenmeye çalışıldı, hem Başkan Keleş hem gazetecilerin epey zorlandığı görüldü.

Beyazay Derneği Başkanı Nurullah Çelebi, hem Görme Engelliler Haftası hem de 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Özel Eğitim merkezi öğrencisi Yunus?un okuduğu duanın ardından gözler açıldı, Başkan Keleş, engellilerle empati kurmak için böyle bir etkinliğe katıldıklarını söyledi, ? ne yapacağımızı şaşırdık? dedi.

Gözleri Bağlanan Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve gazeteciler de o anki duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.