BELİRSİZLİĞİ KESTİREMİYORLAR

BELİRSİZLİĞİ KESTİREMİYORLAR

Altındaki belirsizlik hem satıcıyı hem alıcıyı tedirgin ediyor. Kuyumcular altın fiyatlarındaki yükselişin nereye kadar gideceğini kestiremezken, vatandaş ise hem altın bozdurmada hem de altın almada temkinli davranıyor.

Altın fiyatları aldı başını gidiyor. Çeyrek altın 235 Lirayı görürken hem kuyumcular hem de vatandaşlar tedirgin.

Alpay Kuyumculuk çalışanı Namık Kartal piyasadaki bu durumu dolar fiyatındaki artışa bağlarken, fiyatların ne olacağı konusunda belirsizlik olduğunu vatandaşın da alma ve satma konusunda temkinli davrandığını söyledi.

 

 

Kartal, ? Geçen haftalara göre bir düşüş var, ancak bu düşüşün nasıl olacağını biz de kestiremiyoruz. Geçen hafta 151,5 civarında fiyatları gördük. Şu an 143, civarında altının gramı. Vatandaş da bunuz göz önüne alıp satar mıyım satamaz mıyım, alabilir miyim gibi düşüncelere girebiliyor. Bu belirsizlik ortamında doların oynak olması, müdahalelerle biraz indirilmeye çalışılıyor ama nereye kadar inecek onu biz de kestiremiyoruz, bu da tabiî ki altın fiyatlarını etkilemekte. Bu ara vatandaş satış yapıyor. Şu an çeyrek 235 Lira, Ata Bin lira civarına gelmiş durumda.? dedi.

Cumhurbaşkanı?nın çağrısı ile dolar bozdurmanın altın satışına  biraz faydası olduğunu söyleyen Kartal, ilk zamanlara göre hareketsizlik olduğunu dile getirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.