PARTİKÜL MADDE YÜKSELİYOR

PARTİKÜL MADDE YÜKSELİYOR

Düzce?de hava kirliliği her geçen gün değişim göstermeye devam ediyor.Son birkaç gündür temiz olan hava yeniden kirlenmeye başladı. Partikül madde değerlerinin artmasında ise fabrika bacalarının etkisinden bahsediliyor.

            Düzce?nin havasındaki kirlenme her geçen gün değişiyor. Daha üç gün önce kalıcı konutların tepelerinden çektiğimiz görüntüleri ana haber bültenimizde ekranlara getirmiş ve temiz havada  Düzce merkezin güzel görüntülerini sizlerle paylaşmıştık. Aradan geçen 3 gün sonra ise havamız yine kirlenmeye başladı. Gece yarısı partikül madde  oranı birden yükseldi 235 e ulaştı. Sabah saat 10 da ise 201, 11 de 180 idi?  sonrasında değerlerde düşme oldu? bu partikül madde oranlarının değişmesindeki en büyük etken ise ,fabrikaların özellikle geceleri doğaya bacalarından bir çok maddeyi içeren yakıt atıklarını salmaları olarak  ifade ediliyor.

 

 

Düzce çevresinde gezdiğinizde bir çok bacadan  kimi zaman kara,kimi zamanda beyaz hatta gri dumanların çıktığını görüyoruz?. Genellikle  bacalarından duman çıkan iş yerleri sahip veya yöneticileri  bacalarında hep son sistem filtre olduğundan bahsediyorlar ama bacalardan çıkanlar ise tam tersini anlatıyor?. Buda akıllara ya gerçekten filtre var ama çalıştırılmıyoru  yada hiç olmadığı fikrini getiriyor?.Düzce?deki konutlardan da ne yazık ki kara kara dumanları görmekde mümkün oluyor? Burada da görev bu konuda çalışmalar yapması gereken yetkilileri devreye sokuyor ki Akparti il başkanı Hikmet Keskin il çevre ve orman müdürlüğünün bundan böyle çok ciddi çalışmalar içine gireceğini söylemişti..

            Sonuca gelirsek Düzce?li temiz hava solumak istiyor ve bacalardan artık sağlıksız dumanların doğaya yayılmasını istemiyor?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.