Deniz Kabuklarından Sanat Eserleri Yaratan Son Usta

Deniz Kabuklarından Sanat Eserleri Yaratan Son Usta

Akçakoca?da 55 yıldır deniz kabuklarından çeşitli süs eşyaları yapan 72 yaşındaki Zafer Şenbaş, mesleğin son temsilcisi olarak, gelecekte aynı işi yapacak kimsenin olmamasından duyduğu burukluğu dile getirdi.

 

Uzun yıllardır denizden çıkardığı çeşitli midye, salyangoz ve farklı deniz kabuklularının kabuklarıyla hediyelik eşyalar yapan ve satan Zafer Şenbaş, kendi çocuğuna mesleği öğretmesine rağmen, fazlaca gönüllü olmadığını dile getirdi.

Kendi küçük dükkânının bir bölümüne kurduğu atölyede deniz atı ve çeşitli balık türleriyle de süs eşyası yaptığını belirten Şenbaş, hangi dönemlerde ve denizin hangi bölümünde, ihtiyaç duyduğu malzemeleri toplayacağını iyi bildiğini söyledi.

Derelerin denize taşıdığı farklı ağaç kabukları ve dallarını da çalışmalarında kullandığını ifade eden son usta Zafer Şenbaş, doğal olmayan sentetik ve ucuz Çin ürünlerinin piyasaya girmesiyle birlikte, kendi işlerinde ciddi bir azalmanın yaşandığını da sözlerine ekledi.

Akçakoca?da kalan son deniz ürünleri işleyicisi olan usta zanaatkâr, kendisiyle birlikte bu mesleğin yok olmasından duyduğu endişeleri de dile getirdi. 72 yaşındaki Zafer Şenbaş, para kazanmaktan çok sevdiği için devam ettirmeye çalıştığı bu mesleğe son vermesi durumunda, sanatın mutlaka birileri tarafından devam ettirilmesini çok istediğini söyledi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.