VATAN PARTİSİ?NDE HAYIR EĞİTİMİ

VATAN PARTİSİ?NDE HAYIR EĞİTİMİ

 Vatan Partisi Düzce İl Örgütü,Genel Merkezin genelgesi doğrultusunda başkanlık sistemine hayır kampanyası için,parti içi eğitime başladı. Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, ?Türk Ordusu sınır ötesinde savaşıyor. Polis terörle mücadelede. Geçim derdi gelmiş kapıya dayanmış.? Derken,  Türkiye?de bütün bu yakıcı sorunların bir kenara bırakılıp Anayasa değişikliği için Referandum savaşına sokulduğunu iddia etti.

Vatan Partisi Düzce İl Örgütü, genel merkezin programı ve genelgesi doğrultusunda tüm yönetici ve üyeleri eğitimden geçiriyor. Eğitimi il eğitim komisyonu yürütürken İl teşkilatı da katkı veriyor. Akçakoca  ve Gölyaka ilçe örgütlerinde de yapılacak eğitimlerde diğer ilçelerdeki üyeler il merkezinde yapılacak eğitime katılacaklar.

    Eğitimde ağırlıklı olarak,toplumun bölünmesi ve kamplaşmasının önlenmesi anlatılırken,Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez yaptığı açıklamada, Türkiye?nin, İstiklâl Savaşından sonra en zorlu koşulların içinde olduğunu söyledi, çetin mücadelelerin, büyük güçlerle başarıldığını vurguladı.

 

 

Sönmez, ?  Bugün öncelikli görev, Devletin ve Milletin top yekun birliğini sağlamaktır. Oysa Anayasa değişikliği dayatması milleti kamplara ayırıyor. Şehit cenazelerinde omuz omuza duranlar, ayrışıyor. Türkiye?nin üzerine bombalar atılıyor. Türk Ordusu sınır ötesinde savaşıyor. Polis terörle mücadelede. Geçim derdi gelmiş kapıya dayanmış. Ve Türkiye bütün bu yakıcı sorunları bir kenara bırakıp Anayasa değişikliği için Referandum savaşına sokuldu.? Dedi.

Terör sorununun devletin ve milletin birliğiyle çözüleceğini belirten Sönmez, Ekonomik bunalımın yine devletin ve milletin birliğiyle aşılacağını kaydetti ancak Başkanlık Sisteminin, milleti birleştirmediğini vurguladı.

Sönmez, ?  Halk oylamasında HAYIR çıkarsa milletin tıpkı 15 temmuzda olduğu gibi birlik olacağını,bugün ülkemizin buna ihtiyacı olduğunu,hükümetin bu sistem değişikliği yanlışını milletçe düzeltmemiz gerektiğini anlatıyoruz. Bu nedenle Başkanlık Sistemi, huzur getirmez!

 Başkanlık Sistemi, geçim derdimize çözüm getirmeyeceğini anlatıyoruz. Başkanlık Sisteminde Meclisin görev ve yetkileri biçiliyor.  Meclis, artık Hükümetin kuruluşunda ve düşürülmesinde karar sahibi olmayacak. Hükümeti denetleme yetkileri, Meclisin elinden alınmaktadır. Bu durumda millî irade kalmaz. Meclis sohbet salonuna dönüşüyor bunu anlatıyoruz. Başkanlık Sisteminde, Başbakan olmayacak. Hükümet yetkileri Başkana veriliyor. Hükümet adı altında Başkanın atadığı bürokratlardan oluşan bir topluluk oluyor bunları anlatıyoruz.??dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.