AKÇAKOCA MUHTARLARIYLA BULUŞTU

AKÇAKOCA MUHTARLARIYLA BULUŞTU

Vali Zülkif Dağlı Akçakoca?da muhtarlarla bir  araya geldi. Muhtarlar Derneği Başkanından sorunları bir bir dinleyen Vali Dağlı, ?kötümser ve ümitsiz değiliz? dedi.

Akçakoca Öğretmenevi Konferans salonunda yapılan toplantıya, Vali Zülkif Dağlı?nın yanı sıra, İGM Başkan ve üyeleri, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı, Düzce İl Emniyet Müdürü, Düzce ve Akçakoca?nın kamu kurum müdürleri ile Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve 43 köy ve 8 mahalle muhtarının tamamına yakını katıldı.

Toplantıda konuşan Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat , bozuk köy yollarını anlattı, 29 köy yolunun bozuk olduğunu belirten Acat, köy içi bağlantı ve bahçe yollarının da çok kötü durumda olduğunu söyleyerek, ??köy halkının bedduasını alıyoruz?? şeklinde konuştu.

Sahil bandında yer alan köylerde ise kumsal temizliği, duş, WC, soyunma kabini konularında eksiklerin olduğunu söyleyen Acat, bu alanlara da yatırım yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Son günlerde Düzce?nin büyükşehir olacağı yönünde açıklamaların yapıldığını da ifade eden Rıdvan Acat, bu durumun köy halkının huzurunu kaçırdığını söyledi.

Acat, büyükşehir olmayla birlikte köy tüzel kişiliğine ait mülklerin belediyeye devredilmesine yönelik kaygıların köy halkını rahatsız ettiğini söyleyerek, bugünlerde bazı köylerde bu mülkleri devretmek için çeşitli dernek ve vakıf kurma girişimlerine başlandığını, köy halkına ait mülklerin köyde kalmasının sağlanması için bu konuda bir çalışma yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Vali Zülkif Dağlı, ??hizmetler konusunda sorunlarımız var ama yerimizde saymıyoruz, karamsar ve ümitsiz değiliz?? şeklinde konuşurken, köylerde ihtiyacın bitmeyeceğini, sözlerine ekledi.

Köy çocuklarının mutlaka kapalı duraklarda bekletilmeleri gerektiğine vurgu yapan Vali Zülkif Dağlı, bu konuda gereken çalışmaların başlatılacağını, köy yollarının ise bundan böyle sıcak asfalt dışında başka hiçbir şekilde kaplama yapılmayacağını söyledi.

Vali Dağlı, köy çalışmaları için İl Genel Meclisi bütçesinin 54 milyon lira olarak belirlendiğini, köy ödeneğinin geçen yılın iki katından daha yükseğe çıkartıldığını, fakat her şeye rağmen ek kaynak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir olup olmama meselesinin tamamen siyasi konular olduğunu söyleyen Vali Zülkif Dağlı, ??biz her durumda önümüze bakacağız. Hizmette düne göre daha ileride olacağız. Kötümser değiliz, ümitsiz değiliz?? şeklinde konuştu.

Düzce genelinde çöp toplama konusunda da iyi bir gelişme yaşandığını söyleyen Vali Dağlı, İSKİ?yle yapılan görüşmeler neticesinde, İSKİ?nin çöp toplama işlerini kendi uhdesine aldığını, ayrıca 5 tane de arıtma tesisi kurma sözü verdiklerini hatta ihale sürecini de başlattıklarını söyledi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.