NURİ OKUTAN ANA HABER?DE ANLATTI

NURİ OKUTAN ANA HABER?DE ANLATTI

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, ülke zor günler içerisindeyken anayasa değişikliğinin bir kenara bırakılıp birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi, hayır diyenlerin darbecilerle yan yana koyulmasının doğru olmadığını vurguladı ve ? bu tuzağa düşmeyin? dedi.

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, dün akşam Ana Haber bültenimize telefon bağlantısı ile konuk oldu.

Son dönemde Milliyetçi Hareket Partisinde disiplin soruşturması geçiren isimlerden biri olan Okutan, referandum süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, anayasa değişikliğinin metot, içerik ve zamanlama itibariyle yanlış bulduğunu, bu nedenden dolayı parti ile ters düştüklerini belirtti.

 

 

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK SAĞLANMASI GEREKİYORDU

Ülkenin içinde bulunduğu durum içerisinde birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu ve bunu sürekli dile getirdiklerini, bu değişikliği bir kenara bırakıp ülke için ele ele verilmesi gerektiğini ifade ettiklerini söyleyen Okutan, ?biz bunları söylerken bizim önümüze anayasa değişikliği sürecini getirdiler? dedi.

Okutan, ?Biz başlangıçta yola çıkarken demiştik ki, memleket bir kuşatma ile karşı karşıya ve zor dönemden geçiyor. Bunun bugüne kadar gidişinde mevcut hükümetin sorumlulukları var ama bizim bunları tartışacak halimiz yok, gelin el ele verelim omuz omuza verelim parti kimlikleri arka plana iterek bu memleketin büyük sorunlarıyla uğraşalım ve güç birliği oluşturalım istedik. Bu tartışma bize birlik beraberlik getirmeyecek. Bu anayasayla ilgili kısmı da tartışmayalım, bu tartışma bize birlik beraberlik getirmeyecek. Ülkenin içinde bulunduğu sorunları aşabilmenin birinci nedeni milli birlik ve beraberliğin sağlanması gerekiyordu. Sayın cumhurbaşkanımızın esas görevlerinin başında bu kongreyi sağlamak, bir çatı altında buluşturması gerekirdi. Sanki bunlar hiç uyarılmamış gibi bizim önümüze getire getire şimdi bir anayasa değişikliği süreci yaşıyoruz? şeklinde konuştu.

 

BU TUZAĞA DÜŞMEYELİM

Bu süreç içerisinde partimin tabanına Türk milliyetçiliğine uygun olarak hayır tarafında yer aldım diyen Okutan, geçtiğimiz haftalarda Düzce basının da ve ulusal basında büyük yer tutan ellerinde silahlarla ? hayır diyenleri tıpkı 15 Temmuzda ki gibi burada bekliyor olacağız? paylaşımını yapan gençleri eleştirdi. Okutan, hayır diyende evet diyende bizim vatandaşımız dedi ve bu tuzağa düşülmemesi gerektiğini vurguladı.

Okutan,? Basına Düzce?de ellerinde silahlarla hayırcıları meydanda 15 Temmuzda ki gibi bekliyoruz şeklinde düşen fotoğrafta, bunlar çok doğru şeyler değil. Hayır diyende bizim vatandaşımız evet diyende bizim vatandaşımız. Dağlarda çatışan Mehmetçiğin evet diyende hayır diyende anaları babaları var. Bu tuzağa biz düşmeyelim, bu söylemlerden uzaklaşalım. Maalesef bizim yetkililerimiz de sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımızda dâhil çok sorumlu davranmadıklarını düşünüyorum. Hayır diyenleri terörle yan yana darbecilerle yan yana koymak yakışır şeyler değil. Evet veya hayır diyenlere silah göstermek doğru değil. Bu demokratik bir haktır? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.