ÇAKIR: ÜLKE DAHA İYİ YÖNETİLECEK

ÇAKIR: ÜLKE DAHA İYİ YÖNETİLECEK

24.dönem Ak Parti Milletvekili Osman Çakır, 18 maddeye bakıldığında en önemli konunun tek başlılık olduğunu söyledi, yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini, olmadığı takdirde yargıya olan güvensizliğin devam edeceğini belirtti.

24.dönem Ak Parti Milletvekili Osman Çakır, dün akşam ana haber bültenimize telefon bağlantısıyla konuk oldu.

Getirilmek istenen başkanlık sisteminin, kuvvetler ayrılığı denen yapılanmanın daha güçlü iktidar ve yönetimle, hızlı karar alabilen sisteme geçişin söz konusu olduğunu söyleyen Çakır, Türkiye tarihi açısından bakıldığında hanlarla sultanlarla yönetilen bir millet olarak daha doğru olacağını belirtti.

Milletvekillerinin tek başına kanun getirebileceğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Çakır, ?yasama ve yürütmenin ayrıştırılıp güzel bir uygulama olacak? dedi, 18 maddeye bakıldığında asıl önemli olanın cumhurbaşkanı ve başbakanın bir tek kişide toplanması olduğunu söyledi.

 

 

Çakır,? Meclisin varlığı, milletvekillerinin tek başına kanun getirebilecek olması bu çok önemli, daha önce hükümetlerin ya da partilerin sunmuş olduğu kanun teklifinde milletvekilleri de bulunabilecek. Dolayısıyla yasama ve yürütmenin ayrıştırılıp güzel bir uygulama olacak. Bakıldığında 18 maddelik bu anayasa değişikliğinde aslında çok bir şey yok. Burada önemli olan şey cumhurbaşkanlığı ve başbakan yani devleti temsil edenle hükümeti icrai uygulayan kişinin bir şahısta toplanması olacak. Dolayısıyla bununla alakalı önümüzdeki süreçte 16 Nisan?da ben bu milletin sağduyusuna güveniyorum? dedi.

Bu sistemin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?a yönelik bir değişiklik olmadığının altını çizen Çakır, koalisyonlarla ya da bir takım etnik yapılarla pazarlık durumuna düşen bakanların ya da milletvekillerinin tamamının ortadan kalkacağını, 5 yıllığına seçilen başkanın kendi ekibiyle ülkeyi daha iyi yöneteceğini ifade etti.

Yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini söyleyen Çakır, cumhuriyet tarihine bakıldığında adalet sisteminin ele alınması gerektiğini belirtti,

Bu sistemle askeri yargının kaldırıldığını HSYK?ın değiştiğini dile getiren Çakır, ülkenin başkanının kendi görüşlerine göre atama yapması yerine bu ülkenin içerisinde yetişmiş değerli hâkim ve savcıların getirileceğine inandığını belirtti, eğer bu gerçekleşmezse yargı ile alakalı güvensizliklerin devam edeceğini söyledi.

Çakır,? Askeri yargı kaldırılıyor, HSYK değiştiriliyor, sayısı altılıyor cumhurbaşkanı 5 yıllığına seçiliyor ama bunlar 15 yıllığına oraya gelecek. Bu ülkenin başkanının kendi görüşlerine göre atama yapmasının ötesinde bu ülkenin içerisinde yetişmiş değerli hâkim ve savcılar tarafından olacağına inanıyorum. Eğer bunu gerçekleştiremezsek önümüzdeki süreç içerisinde yargı ile alakalı güvensizlikler, konuşmalar devam edecektir. Bu güvensizliğin ortadan kalkması için önümüzdeki süreçte ben bunun bu ülke artık yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunun zaman içerisinde oturacağına inanıyorum? şeklinde konuştu.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.